Život nakon Evrope - Jovanović: Mentalno i fizički smo ispražnjeni, ali treba da nađemo način da to prevaziđemo

"Kada kažem da nam meč rezultatski nije važan to sigurno ne znači da smijemo da kalkulišemo, jer moramo da odigramo što bolje i da idemo na pobjedu kako bismo se uigravali za plej-of", kaže centar Kamenjaš

14632 pregleda 12 komentar(a)
Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Četvrtfinale Evrokupa i ove sezone ostalo je san, košarkaši Budućnost Volija sada se okreću finišu ligaškog dijela sezone u ABA ligi.

Nakon eliminacije od Ulma, momci Vladimira Jovanovića pobjednički šmek pokušaće da vrate protiv Borca u "Morači" - subota, 19 sati.

"Zahtjevna utakmica u svakom slučaju, prije svega zbog naše situacije s obzirom na to da smo prije tri dana igrali meč sa Ulmom", poručio je Jovanović.

Glavni cilj ove sezone "plavih" bila je velika priča u Evrokupu - zbog toga je eliminacija na jugu Njemačke svima teško pala.

"Sigurno da smo i mentalno i fizički ispražnjeni i sada treba naći način kako da prevaziđemo cijelu situaciju na jednom i drugom planu i da nastavimo takmičenje u ABA ligi", dodao je trener Budućnosti.

Borac?

"Zavređuje pažnju, protiv Crvene zvezde su njegovi igrači bili ravnopravan protivnik veći dio utakmice. Biće teško, ali očekujem dobru utakmicu", kaže Jovanović.

Za Budućnost meč protiv Borca, a i posljednji u ligaškom dijelu sezone protiv Partizana (ranije odložen), nemaju rezultatski znača, pošto će Petar Popović i drugovi u plej-of ući sa treće pozicije.

"Završeno je takmičenje u Evropi, okrećemo se ABA ligi. Rezultatski nam meč protiv Borca ne znači, dok je za ekipu iz Čačka ova utakmica na 'život i smrt', jer se bore za opstanak", kaže centar "plavih" Kenan Kamenjaš.

Ipak...

"Kada kažem da nam meč rezultatski nije važan to sigurno ne znači da smijemo da kalkulišemo, jer moramo da odigramo što bolje i da idemo na pobjedu kako bismo se uigravali za plej-of", zaključio je Kamenjaš.

ABA liga, posljednje kolo

Petak

18.00h MZT - Cibona

Subota

17.00h Cedevita Olimpija - Mega

19.00h Budućnost Voli - Borac

21.00h FMP - Mornar

Ponedjeljak

18.00h Zadar - Partizan

20.00h C. zvezda - Split

Utorak

18.00h Igokea - SC Derbi

Bonus video: