Partizan savladao Panatinaikos, oborio još jedan rekord i sa 6. mjesta otišao u četvrtfinale

Ekipa Željka Obradovića savladala Atinjane 83:81 i u četvrtfinalu će igrati sa Realom

16733 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana sa šeste pozicije idu u četvrtfinale Evrolige - ekipa Željka Obradovića savladala je večeras u "Štark areni" Panatinaikos (83:81) i regularni dio završila sa 20 pobjeda i 14. poraza.

Partizan će u četvrtfinalu igrati sa Real Madridom, koji je završio na trećem mjestu. Beograđani su večeras oborili još jedan rekord Evrolige - Partizan je postao prva ekipa, koju je na domaćem terenu tokom jedne sezone gledalo preko 300.000 navijača.

"Crno-bijeli" su teško došli do pobjede, a čovjek odluke je bio Džejms Naneli koji je, pola minuta prije kraja, pogodio trojku za 83:81. PAO je imao posljednji napad, Bejkon je promašio zakucavanje, a nakon ofanzivnog skoka Ponitka nije bio precizan za tri poena.

Partizan je u prvoj četvrtini nakon poena Egzuma poveo 18:17, a onda je uslijedila serija gostiju 11:0, pa je poslije koša Panajotisa Kalaicakisa bilo 28:18. Nisu se gosti tu zastavili, Grigonis je pogodio za 38:20, ali je do odlaska na odmor Partizan smanjio zaostatak na minus šest - 45:39.

Beograđani su sa boljom energijom ušli u treću četvrtinu, poslije poena Alekse Avramovića smanjili na 46:45, ali je ponovo uslijedio pad, pa su gosti poslije poena Kalaicakisa nakon 30 minuta vodili 66:58.

Kada je Elefterios početkom posljednjeg perioda Atinjanima ponovo donio dvocifrenu prednost (71:60), djelovalo je da gosti kontrolišu situaciju. Ali, uslijedila je tada serija Partizana 12:0, koju je trojkom krunisao Egzum, pa su "crno-bijeli" poveli prvi put nakon prve četvrtine (72:71).

Nije domaćin uspio da slomi rivala, koji je u posljednji minut ušao sa poenom prednosti (81:80). Potom obje ekipe nisu realizovale napad, a onda je Naneli, pola minuta prije kraja, pogodio trojku za 83:81 i "zapalio" Arenu.

Najefikasniji kod Partizana bio je Egzum sa 18 poena. Panter je ubacio 17, a Avramović 14.

Kod Panatinaikosa se istakao Bejkon sa 19 poena.

Bonus video: