Čikago eliminisan, Oklahoma platila danak neiskustvu

Nikola Vučević i saigrači nisu uspjeli da savladaju Majami i plasiraju se u plej-of, Minesota lako odradila posao protiv Tandera

8209 pregleda 23 reakcija 4 komentar(a)
Bulsi sezonu završili u plej-inu, Foto: Reuters
Bulsi sezonu završili u plej-inu, Foto: Reuters

Milvoki i Denver su sinoć saznali imena svojih protivnika. Majami i Minesota su odnijeli pobjede u posljednjim plej-in utakmicama, pa je tako kostur za doigravanje kompletiran.

MAJAMI - ČIKAGO 102:91

Čikago je na tri minuta i 47 sekundi do kraja nakon trojke Kobija Vajta poveo 90:87, činilo se da gosti iz Ilinoja idu ka plej-ofu, a onda su se domaćini zainatili i serijom 15:1 riješili meč u svoju korist.

Završena je još jedna sezona za Bulse, koji nisu bili kadri da se u Saut Biču izbore za svoje mjesto pod NBA Suncem.

U defanzivnoj aferi na Floridi gledana je egal utakmica, a boljke "bikova" su ponovo izašle na vidjelo. Teško da tim koji se oslanja na napadačku "eksploziju" jednog ili dva igrača može da bude konkurentan na najvećoj sceni.

Zek Levin je nakon sjajnog izdanja u Kanadi, podbacio u Majamiju. Postigao je 15 poena, ali uz očajne procente iz igre (6/21 iz igre, 0/6 za tri), uz pet izgubljenih lopti.

Nikola Vučević je po ko zna koji put od dolaska u "vjetroviti" grad bio nijemi posmatrač u ispucavanju njegovih saigrača iz spoljne linije.

Naš reprezentativac je uzeo svega devet šuteva, od kojih je pogodio šest. Meč je završio sa 12 koševa, devet skokova i jednom asistencijom.

Nikola Vučević
foto: Sofascore

Domaćine su predvodili Maks Štrus i Džimi Batler sa po 31 poenom, dok su se u redovima Čikaga istakli Demar Derozan sa 26 i Aleks Karuso, koji se zaustavio na 16.

MINESOTA - OKLAHOMA 120:95

Mladi Tanderi su naučili lekciju u hladnom Mineapolisu, a Timbervulvsi se drugu sezonu zaredom plasirali u plej-of.

Nakon velike pobjede u Nju Orleansu, Oklahoma je previše frantično izašla na parket u Minesotu, bez dovoljne discipline u igri. Iskusni "vukovi" su zbili redove i na kraju "oduvali" protivnika sa terena.

Rudi Gober je pokazao svoju važnost nakon povratka iz "egzila". Francuz zabilježio dabl-dabl (21-10) i bio je defanzivni oslonac cijeloj ekipi. Sa njim i Karlom Entonijem Taunsom, dvostruki MVP, Nikola Jokić, neće imati lak zadatak u prvoj rundi.

Minesota je znala odakle prijeti najveća opasnost i uspješno je neutralisala. Šej Gidlžes Aleksander je ubacio 22 poena, ali je pogodio svega pet od 19 šuteva iz igre.

Zanimljivo, primarni defanzivac na Šeju, bio je njegov rođak, Nikel Aleksander-Voker, koji je odradio sjajan posao.

Džoš Gidi, koji je Pelikansima "spakovao" 31 koš i 10 asistencija, ograničen je na 6 poena i četiri realizovana dodavanja (2/13 iz igre).

Tauns je predvodio "vukove" sa 28 poena i 11 skokova, Entoni Edvards se koliko-toliko iskupio za katastrofalnu partiju u Los Anđelesu, upisavši 19 koševa i 10 uhvaćenih lopti, Majk Konli je dodao 14, Aleksander-Voker 12...

Bonus video: