Jovanović: Izgoreli smo od želje u Ulmu, nije ovo način da se završi regularni dio

"Žao mi je ekipe i publike, iako se ovim porazom nije promijenilo ništa na tabeli", rekao je trener Budućnosti

6860 pregleda 9 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti su izgubili od Borca u pretposljednjem meču regularnog dijela AdmiralBet ABA lige (87:85).

Ništa ovaj poraz nije poremetio na tabeli, Podgoričani sa trećeg mjesta idu u plej-of, ali trener Vladimir Jovanović zna da su ovakvi neuspjesi - praktično zabranjeni.

"Očekivao sam jako tešku utakmicu poslije Ulma. Igrači su pokazali reakciju na treningu i želju da odigraju dobro, ali to nije bilo dovoljno za večeras. Žao mi je ekipe i publike, iako se ovim porazom nije promijenilo ništa na tabeli. Nije trebalo da nam ovaj način završavamo ligu, iako imamo taj meč sa Partizanom. Sve što se desilo u proteklom periodu, uz gost raspored, sigurno je ostavilo trag", rekao je Jovanović.

Eliminacija iz Evrokupa, poraz u srijedu od Ulma u Njemačkoj, očigledno je ostao u mislima igrača.

"Pobjeda liječi sve, porazi otvaraju rane. Malo je bilo vremena između meča u Njemačkoj i ovog, a protiv Ulma je bila ogromna želja. Izgoreli smo, to smo prenijeli na duel sa Borcem i sigurno da tu nervozu nismo iskoristili na pravi način. A nadao sam se da hoćemo...", poručio je Jovanović.

Budućnost se okreće plej-ofu ABA lige i domaćem prvenstvu.

"Sada treba da se prebacimo na drugi kolosjek poslije ispadanja iz Evrokupa i sigurno bi nam odgovarala pauza. A čeka nas najteži rival - Partizan u ovom trenutku igra najbolju košarku u Evroligi", istakao je srpski stručnjak.

Čačani su zadovoljni, morali su da dobiju da izbjegnu ispadanje i to su uradili.

Sada se okreću baražu.

"Ovo što smo prošli u posljednje dvije-tri sedmice su najteži trenuci u mom životu i karijeri. Čačanin sam, igrao sa u tom klubu, to je grad košarke i ovo je bio velika odgovornost za nas. Izdržali smo sve da ostavimo srce na parketu i svaka časti igračima. Nismo još ništa uradili, ovo je prvi mali korak ka opstanku. Sada moramo da se pokažemo u baražu", rekao je trener Dejan Mijatović.

"Nije lako doći i uraditi sve da se dobije Budućnost, koja je izuzetna i koja će imati ozbiljnu ulogu u plej-ofu ABA lige. Ta utakmica protiv Ulma, gdje je Budućnost dominirala, doprinijela je da emotivno ispražnjena odigra ovu utakmicu. Morali smo da probamo to da iskoristimo, da na pravi način odigramo i uspjeli smo", zaključio je Mijatović.

Bonus video: