Filadelfija otvorila plej-of pobjedom nad Bruklinom

Siksersi sjajnim šutem za tri poena "oduvali" Netse

6611 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/USA Today
Foto: Reuters/USA Today

NBA plej-of je počeo večeras, a prva utakmica odigrana je u gradu "bratske ljubavi", gdje je Filadelfija savladala Bruklin (121:101).

Siksersi su napravili prevagu iza linije 7,24, postigavši 21 trojku iz 43 pokušaja. Netsi nisu odigrali loš meč, ali nisu radili "male" stvari na pravi način. Svaka "fifti-fifti" lopta je završavala u rukama domaćina, previše dozovljenih skokova u napadu je rezultiralo sa puno poena iz tzv. druge šanse...

Bruklin se fokusirao na Embida, koji je konstantno bio udvajan i u prvom poluvremenu nije imao značajan učinak, ali su Siksersi nakon tih udvajanja pravili otvorene pozicije za tri, iz kojih su bili precizni.

Goste iz predgrađa Njujorka je u igri držao odlični Mikal Bridžis, ali je ekipa iz Pensilvanije početkom posljednje dionice otišla na plus 20 (103:83), odakle povratka nije bilo.

Džoel Embid je bio najefikasniji pojedinac u redovim domaćina sa 26 poena, Džejms Harden je dodao 23 (7/13 za tri), a Tobajas Heris 21.

Bridžis je ubacio 30 za "mrežice", Kem Džonson 18, Spenser Dinvidi 14, Set Kari 10...

U toku je meč Bostona i Atlante, od 00:00 će snage odmjeriti Klivlend i Njujork, dok u 2:30 počinje duel dva najbolja napada lige - Sakramenta i Golden Stejta.

Bonus video: