Barselona ubjedljiva u "el klasiku": Šarasa brinu Veseli, Higins i Abrines

Barsa slavila 97:82 protiv Reala i vratila se na čelo tabele

8386 pregleda 0 komentar(a)
Kalinić i Satoranski, Foto: Facebook.com/FCBbasket
Kalinić i Satoranski, Foto: Facebook.com/FCBbasket

Košarkaški "el klasiko" je pripao Barseloni - "blaugrana" je večeras u 27. kolu Endesa lige na domaćem terenu ubjedljivo savladala Real Madrid - 97:82.

Barselona se nakon večerašnjeg trijumfa vratila na prvo mjesto (22-5), ima isti broj bodova kao i Baskonija, ali dva boda više od Reala.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa večeras je igrala bez Jokubaitisa, koji je utakmicu preskočio zbog gripa. Ipak, ono što brine litvanskog trenera to je situacija sa Abrinesom, Veselim i Higinsom, koji su zbog povreda ranije morali u svlačionicu. Najgore je prošao Abrines koga su članovi ljekarskog tima iznijeli sa terena, a iz kluba je saopšteno da će po hitnom postupku biti urađeni pregledi.

Sa druge strane, u ekipi Reala su večeras prvi put nakon pauze zbog povrede bili Ljulj i Vilijams-Gos, ali Ćus Mateo nije mogao da računa na Poarjea (upala slijepog crijeva), Fernandesa (virus) i Deka (povreda).

Barselona je dominirala u skoku (42 naspram 25), ali je u prvoj četvrtini bila u rezultatskom zaostatku. Real je napravio seriju 9:0, poveo 19:15, a nakon 10 minuta vodio 24:17.

Vodili su Madriđani i tokom druge četvrtine, ali je nakon serije 7:0 domaćin preokrenuo, poveo 42:40, a na odmor otišao sa poenom prednosti - 47:46.

U trećoj četvrtini se ekipa Šarunasa Jasikevičijusa razigrala, napad je bio odličan, odbrana čvrsta, pa je Barsa taj dio igra dobila 31:17 i do kraja meča mirno čuvala vođstvo.

Najefikasniji je bio Mirotić sa 23 poena. Satoranski je ubacio 18, uz devet asistencija Laprovitola 14 uz osam asistencija, a Šanli 12 poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Jabusele sa 19 poena. Hanga je ubacio 11.

Bonus video: