Lejkersi, Majami i Klipersi slavili na strani, Denver rutinski savladao Minesotu

"Jezeraše" do pobjede u Tenesiju vodili neočekivani heroji, Majami iskoristio Janisovu povredu, Kavaj Lenard dominirao u Arizoni, Nagetsi trijumfovali 29 razlike

11784 pregleda 1 komentar(a)
Serijom 7:0 riješio meč (Ostin Rivs), Foto: Reuters
Serijom 7:0 riješio meč (Ostin Rivs), Foto: Reuters

MEMFIS - LA LEJKERSI 112:128

U timu koji ima dvije mega zvijezde, Lejkerse su do brejka u Tenesiju vodili Ostin Rivs i Rui Hačimura!

Japanski reprezentativac je ispisao istoriju, jer je postao prvi "jezeraš" koji je postigao 25 ili više poena sa klupe u plej-ofu, još od Medžika Džonsona.

Hačimura je meč završio sa 29 koševa, a 23 je postigao momak iz Arkanzasa, koji je sam riješio pitanje pobjednika.

Pri rezultatu 112:113 za goste, Rivs je ubacio sedam poena u nizu, pa je ekipa iz Los Anđelesa na minut i po do kraja imala nedostižnih plus osam (112:120).

Ovim trijumfom Lejkersi su "ukrali" prednost domaćeg terena Grizlisima, koji će drugu utakmicu vjerovatno morati da igraju bez Dža Morenta.

Plejmejker Memfisa je nezgodno pao u posljednjem kvartalu i povrijedio šaku, koja je od ranije bila kompromitovana.

Hačimuru i Rivsa su "ispratili" Entoni Dejvis (22 poena i 12 skokova) i Lebron Džejms (21-11).

Džeren Džekson Džunior je bio najbolji pojedinac ekipe iz Tenesija sa 31 košem, Dezmond Bejn se zaustavio na 22, Morent na 18...

MILVOKI - MAJAMI 117:130

U iznenađenju večeri, Majami je slavio u Milvokiju, ali je ovom trijumfu "kumovala" činjenica da je Janis Antetokumpo morao zbog povrede da napusti igru na kraju prve dionice.

Prema prvim izvještajima, Grk bi mogao propustiti drugi meč u seriji, ali bi već za treći bio spreman.

Hit je do brejka vodio fantastični Džimi Batler, koji je upisao 35 poena i 11 asistencija, Bam Adebajo je dodao 22, uz devet skokova i sedam uspješnih dodavanja, Kevin Lav je postigao 18, Kejleb Martin i Gejb Vinsent po 15...

Ipak, ova pobjeda ima gorak ukus, jer je "vrelina" ostala bez jednog od najvažnijih igrača, Tajlera Hiroa, koji je polomio šaku, te će odsustvovati sa terena četiri do šest nedelja.

Kris Midlton se istakao kod Baksa sa 33 koša, Bobi Portis je imao 21, a Džru Holidej 16, uz isto toliko asistencija.

FINIKS - LA KLIPERSI 110:115

Klipersi su ostvarili veliku pobjedu u Arizoni, a do nje su je vodila dva igrača, svaki na sebi svojstven način.

Kavaj Lenard je postigao 38 poena (13/23 iz igre), uključujući i dvije važne trojke u posljednjih dva i po minuta, dok je Rasel Vesbruk ubacio svega devet koševa na 19 šuteva (!), ali je sa 10 skokova (pet u napadu), osam asistencija, dvije ukradene lopte i tri blokade bio iks faktor.

"Cijelu karijeru, ponosim se time što radim sve," rekao je Vestbruk. "Šta god da je potrebno od mene da bismo pobjedili, ja ću to uraditi".

Nekadašnji MVP lige je u posljednjih 30 sekundi prvo ubacio oba penala, a zatim izblokirao Devina Bukera, te se snašao uz aut liniju i izborio loptu za svoj tim.

Erik Gordon je dodao 19 poena, Norman Pauel 14, Ivica Zubac 12, uz 15 uhvaćenih lopti...

Kevin Durent je bio na skok od tripl-dabla (27-9-11), Buker je postigao 26 koševa, Tori Kreg 22, Diandre Ejton 18...

DENVER - MINESOTA 109:80

Nagetsi su opravdali ulogu favorita i deklasirali Timbervulvse u "Bol areni".

Denver je na poluvremnu imao plus 11 (55:44), a ključnu razliku napravio je u trećoj četvrtini koju je dobio rezultatom 32:14.

Džamal Mari je sa 24 poena i po osam skokova i asistencija bio najefikasniji igrač "grumenja", Majkl Porter je dodao 18, Kentavijus Kaldvel-Poup 15, a Nikola Jokić 13, uz 14 uhavćenih lopti i šest uspješnih dodavanja.

Entoni Edvards je bio bolji od ostalih u redovima "vukova" sa 18 poena.

Obije ekipe su ušle u utakmicu sa dosta nervoze, a Jokić je meč morao da završi ranije zbog šest faulova, uključujući i jedan nesportski nad Edvardsom.

Bonus video: