Partizan zvanično pokrenuo akciju - navijači pomažu u plaćanju poreskog duga

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović je rekao je ideja navijača prihvaćenja, iako su postojale određene rezerve prema ovakvom načinu prikupljanja sredstava

8023 pregleda 8 komentar(a)
Navijači Partizana, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Navijači Partizana, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da, na inicijativu više od 2.000 ljudi, počinje sa realizacijom plana za otplatu poreskog duga i pozvao simpatizere crno-bijelih da se, koliko mogu, uključe i pomognu klubu.

"Partizan ulazi u sprovođenje plana za otplatu poreskog duga. Glavnica sa pripadajućim kamatama iznosi oko sedam miliona eura, s tim da bi zakonskim otpisom 50 odsto kamate prilikom namirenja duga, ovaj iznos bio sveden na oko šest miliona eura", navodi se u saopštenju Partizana.

Kako su naveli iz kluba, ovaj dug je "u velikoj mjeri naslijeđen i uvećavan za pripadajuće kamate".

"Na inicijativu više od 2.000 navijača, simpatizera i dobro situiranih prijatelja crno-bijelih iz zemlje i inostranstva, Partizan pokreće akciju 'Jedan Partizan imamo' za rješenje posljednjeg velikog finansijskog problema. Od 13. maja 2023. godine, klub ulazi u proceduru koja će dovesti do izmirenja poreskog duga", navodi se.

Da bi se to dogodilo, kako se dodaje, potrebno je da se u prvoj tranši ovog ljeta uplati što je moguće veći iznos.

"Na taj način, smanjiće se potencijalna davanja u narednim godinama i samim tim će budžet kluba za tekuće poslovanje biti manje opterećen", naveo je Partizan.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović je rekao je ideja navijača prihvaćenja, iako su postojale određene rezerve prema ovakvom načinu prikupljanja sredstava.

"Zbog toga, članovi Uprave kluba će biti među prvim donatorima i svi ćemo uplatiti određene iznose na namjenske račune. Na taj način ćemo dati primjer svima da vjerujemo u inicijativu navijača, njihovu ljubav i odanost koja nas krasi naš klub krz čitavu istoriju", rekao je Mijailović.

"Pokazali smo ove sezone da nam je mjesto u društvu najboljih gdje želimo da se zadržimo još mnogo godina. Ova akcija nam može pomoći da taj cilj lakše ostvarimo", poručio je prvi čovek crno-bijelih.

Iz Partizana su naveli da su već danas otvoreni namjenski računi za donacije namenjene plaćanju poreskog duga i istakli da sva sredstva koja budu na ovim račinima neće niti moguće koristiti ni za šta drugo sem za namirenje poreskog duga.

"Donacije će transparentno biti rangirane po vrednosti uplate, a imena 1.992 uplatioca najvećih iznosa na namjenske račune KK Partizan, biće ugravirana kao žig na parketu na kojem će klub igrati svoje domaće utakmice u sezoni 2023/24", objašnjeno je iz kluba.

Svi donatori, moći će da svoje ime pronađu na sajtu partizan.basketball. Kako se dodaje, ako donator želi da ostane anoniman, potrebno je da to naznači prilikom uplate. Ova uplata će biti evidentirana i na sajtu partizan.basketball prikazana kao anonimna.

Iz Partizana su naveli da će svaki donator koji uplati 3.000 dinara i više u znak zahvalnosti od kluba dobiti posebne majice sa potpisima igrača i trenera Željka Obradovića. Takođe, svaki uplatilac iznosa od 3.000 dinara i više će dobiti gratis člansku kartu Partizana sa svim pripadajućim benefitima za kategoriju "Standard".

"Na taj način, klub će se svojim dobrotvorima odužiti na originalan način. Takođe, najveći pojedinačni donator će zaslužiti i dobiti doživotno mjesto u prvom redu, na počasnim mestima do parketa na kojem domaće utakmice igra Partizan. Ova stolica biće posebna i nosiće broj 1.992", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: