Zvezda se probudila u posljednjoj četvrtini i savladala Split

Aktuelni šampion savladao Split u Beogradu - 83:74

4676 pregleda 1 komentar(a)
Kampaco, Lazarević i Ivanović, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Kampaco, Lazarević i Ivanović, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu Split (83:74) u posljednjem kolu regularnog dijela Admiralbet ABA lige.

"Crveno-bijeli" su ostali u igri za prvo mjesto pred plej-of. Ekipa Duška Ivanovića ima 21 pobjedu i tri poraza, ali i još dva meča da odigra - protiv Mornara u Baru (20.4) i Cedevita Olimpije u Ljubljani (24.4).

Lider ABA lige je Partizan koji ima 23 pobjede i dva poraza, a koji u petak u Podgorici može da ovjeri prvo mjesto. Ukoliko ekipa Željka Obradovića savlada Budućnost, onda će do kraja plej-ofa imati prednost domaćeg terena. Ukoliko, ipak, beogradske ekipe budu izjednačene, onda će prvo mjesto pripasti Zvezdi zbog boljeg međusobnog skora od Partizana (pobjeda 16, poraz 12 razlike).

Aktuelni šampion je tek u četvrtoj četvrtini slomio otpor upornih Splićana - Zvezda je za četiri minuta u posljednjem periodu primila dva, postigla 14 poena, povela 77:63 i riješila meč.

Split je dobro parirao rivalu, sredinom druge četvrtine u dva navrata vodio (26:25, 28:27), a na poluvremenu imao minus tri (39:36).

Gosti su poslije trojke Tišme, sredinom treće četvrtine imali dva poena prednosti (46:44), potom imali najviše tri poena minusa, ali u posljednjih deset minuta nisu mogli da pariraju rivalu. Hrvatska ekipa sezonu u ABA ligi završava na devetom mjestu sa skorom 10-16.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bio je Petrušev sa 25 poena.

Na drugoj strani 21 poen Šortera.

Bonus video: