Žakelj: Ostvarili smo cilj, čestitke igračima na cijeloj sezoni

Trener SC Derbija srećan poslije plasmana u plej-of i poručuje da imaju svoje računice i u četvrtfinalu

4379 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Poraz, a velika pobjeda - tako bi se u najkraćem mogao okarakterisati rezultat koji su ostvarili košarkaši SC Derbija na gostovanju Igokei.

Tim Andreja Žakelja je izgubio 75:74 u Laktašima, ali je izborio posljednju kartu za plej-of, jer mu je odgovarao poraz do pet poena razlike.

U finišu 2. i početkom 3. četvrtine domaći su imali dvocifrenu prednost (najviše 13 razlike), ali su „studenti” bili pravi kada je bilo najvažnije.

„Svi znamo šta je ova utakmica značila i nama i njima, vidjelo se to i u procentu šuta. Bila je želja sa obje strane, ali je bilo mnogo grešaka, izgubili smo previše lopti u 1. poluvremenu i loše gradili prostor. I napadu je bio loš protok lopte, bilo je malo ukočenosti, ali smo 3. četvrtinu odigrali kako je trebalo, pogotovo defanzivno. Imali smo više ofanzivnih skokova. Nismo ih najbolje iskoristili, ali to je pokazatelj želje”, istakao je Žakelj.

SC Derbi je u finišu mogao da trijumfuje i izbori 7. mjesto, ali je Loren Džekson promašio trojku iz teške pozicije uz zvuk sirene.

„Mogli smo i mi da pobijedimo, ali cilj nam je bio da uđemo u Top 8 i to smo ostvarili. Čestitke igračima na cijeloj sezoni, bila je duga za nas. Prošle sezone smo osvojili 7. mjesto, sada osmo, što je veliki uspjeh za ove igrače. I mladi su dobili više šanse, tako će biti i u plej-ofu. Imamo i svoje računice u četvrtfinalu. Sada ćemo da odmorimo dan, a onda ćemo se fokusirati na naredne utakmice”, zaključio je Žakelj.

Trener Igokee, Vladimir Jovanović, smatra da je njegov tim sa previše nervoze odigrao ključni meč.

„Protivnik je došao ovdje da pobijedi ili ne izgubi šest ili više razlike. To je ostvario, čestitam mu prolazak u plej-of. Htjeli smo da trijumfujemo sa dovoljnom razlikom i da zavisimo od sebe u posljednjem kolu, da zadržimo šanse za plej-of, ali nismo uspjeli. Bili smo previše nervozni, to mi se ne sviđa, a nismo zaslužili bolji rezultat i zbog osam od 22 za penala. Tih 36 odsto je poražavajuće, pogotovo na domaćem terenu”, naglasio je bivši šef stručnog štaba FMP-a i Crvene zvezde.

Bonus video: