Boston bolji od Atlante, Klivlend i Finiks došli do poravnanja

Seltiksi poveli 2:0 u seriji, Kavalirsi nisu imali problema sa Niksima, Devin Buker predvodio Sanse protiv žilavih Klipersa

6613 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO
Foto: BETAPHOTO

Košarkaši Bostona poveli su sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobijedili Atlantu sa 119:106.

Atlanta je dobro otvorila meč i na polovini prve dionice vodila sa 11 poena razlike (22:11). Boston je do kraja četvrtine odgovorio serijom 17:3 i od tog momenta nije ispustio prednost.

Maksimalnih plus 22 (119:97) Boston je stekao u finišu meča, nakon zakucavanja Džejsona Tejtuma.

Tejtum je u pobjedničkom timu ostvario dabl-dabl učinak sa 29 poena i 10 skokova, a upisao je i šest asistencija. Derik Vajt je postigao 26 poena, uz sedam skokova i tri blokade, čime je postao tek drugi bek u istoriji Bostona sa 25 ili više poena i tri ili više blokade u plej-ofu, pridruživši se Redžiju Luisu.

Dedžonte Marej je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 29 poena, uz po šest skokova i asistencija i četiri ukradene lopte, Tre Jang je dodao 24 poena, dabl-dabl je zabilježio Deandre Hanter sa 18 poena i 12 skokova, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je za 33 minuta na terenu upisao 18 poena, četiri asistencije, i po dvije uhvaćene i ukradene lopte, uz šut iz igre 7/11.

Plej-of serija se seli u Atlantu, a naredni meč se igra u noći između petka i subote.

Klivlend je izjednačio na 1:1 u plej-of seriji Istočne konferencije, pošto je na domaćem terenu savladao Njujork Nikse sa 107:90.

Domaći tim je u završnici druge četvrtine poveo sa 20 poena razlike, a zatim cijelo drugo poluvreme kontrolisao utakmicu, da bi na polovini četvrte četvrtine poveli sa maksimalnih plus 29 (99:70).

Najbolji učinak u ekipi Klivlenda imao je Darijus Garland sa 32 poena (26 u prvom poluvremenu), uz sedam asistencija, Karis Levert je dodao 24 poena, dok su dabl-dabl zabilježili Donovan Mičel sa 17 poena i 13 asistencija, odnosno Evan Mobli sa 13 poena i 13 skokova.

Džulijus Rendl je za goste postigao 22 poena, uz osam uhvaćenih lopti, a Džejlen Branson je postigao 20 poena.

Treći meč plej-of serije dva tima igraju u noći između petka i subote u Njujorku.

Finiks je izjednačio na 1:1 u plej-of seriji Zapadne konferencije, pošto je na svom terenu bio bolji od Los Anđeles klipersa sa 123:109.

Veći dio prvog poluvremena u vođstvu su bili gosti, koji su tokom druge četvrtine poveli sa najvećih 49:36.

Finiks je do kraja prvog dijela uspio da izjednači na 59:59, a zatim drugo poluvrijeme otvara serijom 12:2. Do kraja meča tim iz Arizone nije ispustio prednost.

Devin Buker je za domaću ekipu postigao 38 poena, uz devet asistencija, Kevin Durent je upisao 25 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je dabl-dabl učinak zabilježio Deandre Ejton sa 14 poena i 13 skokova.

Kavaj Lenard je u poraženom timu zabilježio 31 poen, osam skokova i sedam asistencija, a Rasel Vestbruk je dodao 28 poena.

Naredni meč igra se u Los Anđelesu u noći između četvrtka i petka.

Bonus video: