Zvezda u Baru, Vranković: Nisu nepobjedivi, pokušaćemo da iznenadimo

Meč u "Topolici" počinje sjutra u 19 časova

7444 pregleda 2 komentar(a)
Antonio Vranković, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Antonio Vranković, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Do kraja regularnog dijela sezone u Admiralbet ABA ligi ostalo je da se odigraju još četiri zaostala meča.

Akteri dva od ta četiri susreta biće košarkaši Mornara i Crvene zvezde, koji će sjutra (19) u Baru odigrati utakmicu 19. kola. Nakon toga Barane očekuje duel sa Igokeom, a Zvezdu meč sa Cedevita-Olimpijom.

Mornar je ranije obezbijedio opstanak, u ovaj meč ulazi rasterećen za razliku od aktuelnog šampiona, koji se i dalje bori za prvo mjesto. Zvezda je trenutno druga (21-3) i u slučaju pobjede čekaće ishod utakmice Budućnost Volija i Partizana (23-2), koja je na programu u petak. Ako Partizan pobijedi u Podgorici, onda će sve biti gotovo i "crno-bijeli" će u plej-of otići sa prve pozicije. U slučaju poraza ekipe Željka Obradovića, "crveno-bijeli" bi sa eventualnom pobjedom u Baru i trijumfom nad Cedevita-Olimpijom, u ponedjeljak u Ljubljani preuzeli prvo mjesto zbog boljeg međusobnog skora (pobjeda 16, poraz 11 razlike).

"Za nas je ovo praznik košarke i drago nam je što već sedmu godinu uzastopno možemo našim navijačima i sugrađanima prirediti jedan ovakav spektakl u našoj "Topolici". Što se samog protivnika tiče, ne treba trošiti riječi. Crvena zvezda je izuzetna evroligaška ekipa sa izvrsnim individualcima na svim pozicijama. Od mojih momaka očekujem da igraju rasterećeno i da uživaju onoliko koliko im protivnik dozvoli", rekao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

U prvom meču ove sezone, u Beogradu, Zvezda je slavila 93:77.

"Čast je igrati i biti na parketu sa igračima kalibra kao što su košarkaši Crvene zvezde. Znamo kakav kvalitet posjeduju, a takođe znamo da nisu nepobjedivi. Uz podršku navijača mi ćemo, svakako, pokušati da režiramo iznenađenje", poručio je košarkaš Barana Antonio Vranković.

Bonus video: