Ataman: Ako dođem u PAO, želio bih da budem novi Željko Obradović

Trener Efesa potvrdio da je bilo kontakta sa grčkim klubom

4616 pregleda 2 komentar(a)
Ataman, Foto: Euroleague.net
Ataman, Foto: Euroleague.net

Nakon jednog finala, pa prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, te dvije titule šampiona Evrope zaredom, košarkaši Efesa nisu uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige.

"Pivari" su regularni dio sezone završili na 11. mjestu (17-17), pa su propustili priliku da postanu treća ekipa koja je tri puta zaredom bila na krovu Evrope, poput Rige i Jugoplastike.

Sezona se bliži kraju, Efesu ostaje borba za odbranu titule u Turskoj, a onda kreće rekonstrukcija tima za narednu sezonu. A osim igračkog, očekuje se da, prije svega dođe do promjene na klupi. Erginu Atamanu ugovor ističe na ljeto, nije ga produžio, a nije ni bilo naznaka da će ga produžiti.

Prije nekoliko sedmica, dok je Efes jurio mjesto u plej-ofu, pojavila se informacija da bi Ataman naredne sezone mogao da bude trener Panatinaikosa, kojeg ove sezone vodi Hristos Herelis, koji je naslijedio Dejana Radonjića. Ta informacija je demantovana, ali se kasnije ispostavilo da nije bilo potrebe za tim potezom, jer su PAO i Ataman zaista uspostavili kontakt, što je turski trener i potvrdio u izjavi za grčki "Live Sport".

"Istina je da smo razgovarali. Sve što mogu da vam kažem u vezi toga je da imam dobar osjećaj. Imali smo iskrene razgovore i reakcija je pozitivna. Takođe, želim da kažem da će Panatinaikos biti moja prva opcija, ukoliko napustim Efes", rekao je za "Live Sport" Ataman.

Panatinaikos je šest puta bio šampion Evrope, a pet od šest titula je osvojio sa Željkom Obradovićem. Posljednju evropsku titulu Atinjani su osvojili 2011. godine.

"Ako dođem u Panatinaikos, želio bih da budem novi Željko Obradović", poručio je Ataman.

Selektor Turske je prije nekoliko dana rekao da bi najbolja opcija bila da se on i Efes rastanu.

"Izgleda da smo došli do kraja avanture", rekao je tada Ataman.

Bonus video: