SC Derbi je hit, Tasić poručuje: U plej-ofu ćemo uživati i pokazati šta možemo

"Studenti" izborili plasman u doigravanje za titulu AdmiralBet ABA lige, Danilo Tasić poručuje da se ekipa neće predati, ko god da joj bude rival - Partizan ili Crvena zvezda

2462 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Rijetke su situacije u sportu kada se porazi slave više nego ijedna pobjeda.

Košarkaši SC Derbija su ove sezone u AdmiralBet ABA ligi upisali 11 trijumfa, ali poslije nijednog nisu bili srećni kao nakon poraza od Igokee (75:74) u posljednjem kolu regularnog toka sezone.

Razlog je jednostavan - tim Andreja Žakelja je ispunio cilj, izgubio manje od šest razlike, čime je i definitivno ispisao istoriju kluba plasmanom u plej-of.

Da je Igokea slavila sa šest ili više poena razlike, "studenti" bi morali da drhte do nedjelje i navijaju za Mornar protiv jedinog predstavnika BiH.

Bilo je "čupavo", jer su Podgoričani u finišu 1. poluvremena imali minus 13, u 23. minutu gubili 51:40, ali nisu primili koš preko šest minuta, čime su se vratili u život i stigli do velikog uspjeha.

"Imamo dosta mladih igrača, normalni su usponi i padovi, ali smo igrali svoju igru. Znali smo da ćemo se vratiti, da će doći naših pet minuta. U 2. četvrtini smo dozvolili protivnicima da uhvate neke lopte u napadu, to “ubija” ekipu, ali smo uspjeli da se vratimo i uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovara i da sami odlučujemo o svojoj sudbini", istakao je Danilo Tasić, koji je prvi strijelac i skakač ekipe u ABA ligi sa prosjekom od 14,9 poena i 5,5 uhvaćenih lopti.

Igokea je poslije 20 kola imala samo pet pobjeda, strahovala za opstanak, ali je sa četiri vezane pobjede postala legitiman kandidat za plej-of.

"Liga je nepredvidiva, sa dosta iznenađenja. Igokea se digla promjenom trenera, ali smo pred meč odluke vjerovali u sebe i išli na pobjedu. Nismo pravili kalkulacije, iako smo znali da možemo da izgubimo pet razlike, već smo htjeli da pobijedimo. Na kraju smo izgubili minimalnom razlikom i zasluženo ušli u plej-of".

Tasić, koji u junu slavi 30. rođendan, drugi je najstariji igrač SC Derbija, iza Nikole Pavlićevića (34).

Ima dosta mladih, neiskusnih igrača, ali bivši centar FMP-a je vjerovao da je plej-of dostižan.

"Vidio sam potencijal ekipe. Imamo dosta mladih momaka, bilo je uspona i padova tokom sezone, ali se vidi potencijal. Primarni cilj nam je bio opstanak, ali sam vjerovao da možemo daleko da doguramo".

Svi rivali u ABA ligi hvale "studente", Duško Ivanović je više puta govorio koliko su nezgodni, a to pokazuju i rezultati.

Osim na gostovanjima Megi i Zadru, gdje su ubjedljivo poraženi, ni na jednom meču nisu razočarali, a protiv Zvezde i Partizana su sva četiri puta bili odlični.

"Malo smo više orijentisani napadački i interesantni za gledanje, ali i nezgodni za igru. Osim na te dvije utakmice, na svakoj drugoj smo bili konkurentni i imali šansu da pobijedimo makar do posljednjih nekoliko minuta. Igrali smo dobro i protiv Partizana i protiv Zvezde, a normalno je da ima više motivacije kad se igra protiv velikih protivnika, naročito kod mladih igrača".

Plej-of počinje sljedećeg vikenda, ostalo je da se vidi ko će biti rival SC Derbiju.

Za sada je prvi kandidat Partizan, koji bi sjutra pobjedom nad Budućnost Volijem u "Morači" osigurao 1. mjesto.

Ako slave "plavi", Zvezda bi mogla da ih pretekne ukoliko trijumfuje danas u Baru protiv Mornara i u ponedjeljak u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

"Za nas je plej-of nagrada, idemo da odigramo rasterećeno, da uživamo i pokažemo naš kvalitet. Naravno, nećemo se predavati, ko god da nam bude rival neće mu biti lako, jer ćemo dati maksimum".

Tasić i drugovi su ove sezone odigrali mnogo utakmica u gotovo praznoj "Morači", sada će makar dvije zaredom igrati u sjajnoj atmosferi - u Beogradu na startu plej-ofa i u Podgorici u revanšu, bez obzira na to ko će biti rival.

"Mislim da će "Morača" biti puna, kada smo igrali sa Partizanom došao je bio veliki broj gledalaca. Ljepše je igrati pred publikom, to je dodatna motivacija, a nadam se da ćemo dobrim igrama privući gledaoce i na ostale utakmice", zaključio je iskusni centar iz Niša.

Bonus video: