Filadelfija na korak od druge runde, Golden Stejt smanjio na 2:1, Finiks vratio brejk Klipersima

Siksersi poveli 3:0 protiv Bruklina, Voriorsi brane domaći teren, Buker predvodio Sanse do pobjede u Kaliforniji

5803 pregleda 1 komentar(a)
Nezadrživi Stef Kari, Foto: Reuters
Nezadrživi Stef Kari, Foto: Reuters

BRUKLIN - FILADELFIJA 97:102

Siksersi su stigli do važnog trijumfa u predgrađu Njujorka i poveli sa 3:0 u seriji.

Ekipa iz grada "bratske ljubavi" nije impresionirala u Bruklinu, ali su u posljednjem kvartalu zahvaljujući Tajrisu Maksiju i Džoelu Embidu uspjeli da odbiju nalete žilavih Netsa.

"Mrežice" su na dva minuta i 15 sekundi do kraja imale pet poena prednosti (96:91), ali je Maksi svojom mini-serijom 8:0 preokrenuo rezultat na 45 sekundi do isteka regularnog dijela (96:99).

Spenser Dinvidi je zatim bio polovičan sa linije penala (97:99), domaćini su odbranili naredni napad, pa su krenuli po pobjedu ili izjednačenje.

Dinvidi je išao na prodor, ali ga je ispod obruča sačekao Džoel Embid i izblokirao njegov šut.

Međutim, pitanje je da li je Embid uopšte trebao da bude na parketu u tom momentu, obzirom da je u prvoj četvrtini sa zemlje nogom udario Nika Klakstona, ali je iz cijele situacije Klakston dobio tehničku grešku (?).

Klakston je u četvrtoj dionici dobio drugu, isključujuću, grešku jer je "provocirao" kamerunskog centra nakon što je zakucao preko njega.

Džejms Harden isključen je sa meča u trećem periodu kada je pri pokušaju prodora namjerno udario Rojsa O'Nila "ispod pojasa".

Maksi je upisao 25 poena za goste, Harden 21, Tobajas Heris 15, a Embid 14.

Mikal Bridžis je bio najbolji u redovim domaćina sa 26 koševa, Dinvidi je dodao 20, Klakston 18, Kem Džonson 17...

GOLDEN STEJT - SAKRAMENTO 114:97

Aktuelni šampioni brane domaći teren. Golden Stejt je bez većih problema savladao Sakramento i smanjio zaostatak na 2:1.

Oslabljeni neigranjem Drejmonda Grina zbog suspenzije, Voriorsi su zbili redove i na krilima Stefa Karija i Kevona Lunija došli do trijumfa.

Kari je postigao 36 poena (12/25 iz igre), dok je Luni ubacio svega četiri, ali je uhvatio 20 skokova i podijelio devet asistencija.

"Ratnici" su od samog početka imali poptunu kontrolu nad utakmicom, što pokazuje i podatak da Kingsi nikad nisu imali vođstvo.

Kari je nakon meča pričao u Grinovoj suspenziji, rekavši da "Drejmond ima istoriju, ali je imamo i mi", alaudirajući na zvanično saopštenje NBA lige u kojem su suspenziju opravdali time da Grin ima "istoriju nesportskog ponašanja" i na činjenicu da je srž ovog tima osvojila četiri titule, te da se ne može tako lako otpisati.

Endru Vigins je dodao 20 koševa za "ratnike", Džordan Pul 16, Klej Tompson i Mozes Mudi po 13...

Dieron Foks je bio najbolji igrač "kraljeva" sa 26 poena i devet uspješnih dodavanja, Harison Barns je doprinio sa 17, dok je Domantas Sabonis imao dabl-dabl učinak: 15 koševa i 16 uhvaćenih lopti.

LA KLIPERSI - FINIKS 124:129

Do brejka u "gradu anđela" je došao Finiks, koji je iskoristio povredu Kavaja Lenarda i poveo 2:1.

Lenard nije igrao zbog istegnuća desnog koljena, ali su njegovi saigrači dali sve od sebe i namučili Sanse.

Fenomenalan je Norman Pauel, koji je postavio rekord karijere u plej-ofu sa 42 poena, dok je Rasel Vestbruk ubacio 30, uz osam skokova i 12 asistencija.

Klipersi ipak nisu mogli protiv Bukera i Durenta. Bek Sansa je imao 45 koševa (18/29 iz igre), dok je MVP lige iz 2014. dodao 28.

Ekipa iz Arizone je prvo osjetljivije vođstvo imala u trećoj četvrtini, kada je nakon serije 17:8 povela 71:59.

Domaćini su na minut i 44 sekunde do kraja prišli na minus tri (116:119), ali su Tori Kreg trojkom i Buker polaganjem uz faul vratili Sanse na plus devet (116:125).

Pauel je u sljedećem napadu ubacio šut iza linije 7,24 uz prekršaj, međutim, vremena za prekret nije bilo.

Bonus video: