Obradović: Ekipa koja pretenduje da nešto napravi do kraja sezone ne smije ovo da dozvoli

Trener Partizana srećan što je njegova ekipa obezbijedila 1. mjesto u AdmiralBet ABA ligi pred plej-of, ali i ljut što je dopustila Budućnost Voliju da utakmicu dovede na prag produžetka

19166 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Pobjedom u Podgorici, 16. uzastopnom u AdmiralBet ABA ligi, košarkaši Partizana su obezbijedili 1. mjesto pred plej-of.

Malo je, međutim, falilo da rasterećena Budućnost Voli, na trećem debiju Petra Mijovića, napravi senzaciju, ali je pala kada se činilo da ima makar produžetke u rukama.

„Čestitam igračima što smo završili sezonu na 1. mjestu pred plej-of i ispunili veliki cilj koji je bio ispred nas. Znali smo da će biti teška utakmica nakon promjene trenera i svega što se dešavalo. U 1. poluvremenu smo igrali dobro, kontrolisali utakmicu, ali smo bili najdekoncentrisaniji kad smo imali najveću razliku. Budućnost se vraćala veoma teškim šutevima koje je ubacivao Grin. Odlično ga poznajem, jer je bio moj igrač, ali ako ti neko da 31 poen, a ima dvije asistencije, jasno je da smo slabo branili njegovu igri 1 na 1. Mada, u pojedinim trenucima je pogađao veoma teške šuteve preko ruke”, rekao je Obradović.

Budućnost je bila u praktično izgubljenoj poziciji 66 sekundi prije kraja, kada je Zek Ledej pogodio trojku za 79:72, ali je Grin dva puta vratio svoj tim u život i na tri sekunde do posljednje sirene donio izjednačenje (82:82) trojkom i dodatnim bacanjem. Nažalost, Tre Bel-Hejns je faulom prekinuo bezizlaznu poziciju za Partizan, a Kevin Panter donio gostima 1. mjesto pred plej-of.

„Ekipa koja pretenduje da nešto napravi do kraja sezone ne može sebi da dozvoli da na sedam razlike primi trojku, pa proda loptu i napravi nesportski faul. I onda da na četiri razlike primimo koš i faul. Na kraju je jedan penal odlučio, normalno je da čestitam Budućnosti na svemu što je pokazala večeras i želim joj sve najbolje u plej-ofu. I normalno, kao i uvijek, hvala podgoričkoj publici na toplom dočeku”, poručio je Obradović, uz napomenu da će igrači sjutra, čim slete u Beograd, pravo u dvoranu na trening.

Bonus video: