Majami na krilima Batlera stigao do druge pobjede u seriji, Lejkersi riješili pitanje pobjednika u prvih 12 minuta

Hit lako porazio Bakse, "jezeraši" fantastičnom prvom četvrtinom trasirali put do pobjede protiv Grizlisa

10791 pregleda 1 komentar(a)
Dominantan i u 20. sezoni (Lebron Džejms), Foto: Reuters
Dominantan i u 20. sezoni (Lebron Džejms), Foto: Reuters

MAJAMI - MILVOKI 121:99

"Vrelina" je na pola puta - Majami je savladao Milvoki i upisao drugi trijumf u seriji, gdje bi sa još dvije pobjede priredio ogromno iznenađenje u prvoj rundi.

Ekipa sa Floride je nošena zaraznom energijom Džimija Batlera već na poluvremenu imala plus 13 (66:53), a u nastavku su uspjeli da razliku povećaju, pa je ona na tri minuta i 30 sekundi do isteka regularnog toka iznosila 29 poena (117:88).

Neigranje Janisa Antetokumpa, koji se još uvijek oporavlja od povrede donjeg dijela leđa, bilo je veliki faktor u slaboj partiji Milvokija.

Bez najboljeg igrača, Baksi ne liče na sebe, a naredni meč bi mogao da odredi dalji tok sezone. Ukoliko izgube, "jeleni" bi se našli u minusu iz kojeg se tradicionalno jako teško vraća...

Ipak, Majami ima razloga za brigu. Džimi Batler, najbolji igrač "vreline" je bio primoran da napusti utakmicu krajem treće dionice nakon nezgodnog pada na parket, a još uvijek nije poznato da li će biti spreman za utakmicu broj četiri.

Batler je sa 30 poena bio najefikasniji pojedinac u pobjedničkom timu, Dankan Robinson je dodao 20, a Kajl Lauri 15.

Kris Midlton je ubacio 23 koša za ekipu iz Vinskonsina, Džru Holidej je upisao 19, dok se Grejson Alen zaustavio na 14.

LA LEJKERSI - MEMFIS 111:101

Lejkersi su poveli sa 2:1, a pobjedu su mogli da pišu već nakon prvog kvartala.

Tim iz Los Anđelesa je prvih 12 minuta dobio rezultatom 35:9, a gosti iz Tenesija su do kraja uspjeli samo da ublaže poraz.

Prednost od 26 poen nakon prve četvrtine je novi NBA plej-of rekord, dok u regularnoj sezoni maksimalna razlika iznosi 36 koševa, a zanimljivo, "ljubičasto-zlatni" su takođe vlasnici tog rekorda, jer su 1987. protiv Sakramenta imali vođstvo 40:4.

Entoni Dejvis je sa 31 poenom i 17 skokova predvodio ekipu iz Kalifornije, Lebron Džejms je dodao 25, Dianđelo Rasel 17, Rui Hačimura 16...

U redovima Grizlisa, Dža Morent je odigrao fantastičan meč. Ubacio je 45 koševa, uhvatio devet skokova i podijelio 13 asistencija. U jednom trenutku je bukvalno igrao sam, vezavši 22 poena u nizu.

Dezmond Bejn ga je ispratio sa 18, dok je Džeren Dežkson upisao 13.

Bonus video: