Marko Pecarski oborio rekord ABA lige - 112 ofanzivnih skokova za „let” preko Nikole Milutinova

„Ovo je primjer kad nešto hoćeš i želiš, kako to možeš da ostvariš. On je prije utakmice znao da mu fale tri skoka, a imao ih je 10. Od srca mu čestitam na podvigu koji je napravio u dresu Mornara”, rekao je Mihailo Pavićević

9761 pregleda 3 komentar(a)
Foto: aba liga / dragana stjepanović
Foto: aba liga / dragana stjepanović

U sumornoj sezoni Mornara, kojem je u jednom trenutku „visio” i opstanak, Marko Pecarski je bio jedna od svijetlih tački.

Srpski krilni centar je večeras u porazu od Igokee u „Topolici” (86:72) imao 10 ofanzivnih skokova i sa ukupno 112 oborio rekord AdmiralBet ABA lige.

Sin nekada „letećeg” centra Partizana, Miroslava Pecarskog, sa 1. mjesta vječne liste je izgurao Nikolu Milutinova, koji je u sezoni 2014/2015. u dresu Partizana imao 104 uhvaćene lopte u napadu. I to na tri utakmice više nego Pecarski.

„Možda će utakmica sa Igokeom biti upamćena po rekordu Pecarskog. Ovo je primjer kad nešto hoćeš i želiš, kako to možeš da ostvariš. On je prije utakmice znao da mu fale tri skoka, a imao ih je 10. Od srca mu čestitam na podvigu koji je napravio u dresu Mornara”, rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener je zamjerio svom timu na izdanju na oproštaju od ABA lige.

„Shvatili smo da je prvenstvo završeno i prije ove utakmice, takav odnos smo imali u većem dijelu. Da je sezona kupanja, rekao bih da su moji igrači došli sa plaže, pa ih je sunce, što bi mi Barani rekli, 'ošašavilo'. Nismo bili fokusirani, nismo se držali dogovora. Nije bilo ni snage, ni želje, ni volje da preokrenemo”, rekao je Pavićević.

Bonus video: