Njujork poveo 3:1 protiv Klivlenda

Niksi odbranili domaći teren, a u Ohajo idu da završe posao

4790 pregleda 0 komentar(a)
Branson vodio Njujrok do novog trijumfa, Foto: Reuters
Branson vodio Njujrok do novog trijumfa, Foto: Reuters

Njujork je savladao Klivlend rezultatom 102:93 i sada su udaljeni svega jednu pobjedu od plasmana u drugu rundu.

Tim Toma Tibodoa bi eventualnim prolaskom dalje prekinuo post dug 10 godina, jer su posljednji put Niksi u polufinalu Istoka igrali 2013. godine.

Domaćini su vođeni sjajnim Džejlenom Bransonom bolje otvorili utakmicu, konsolidovali se i držali Kavalirse na sigurnoj distanci. Ekipa iz "velike jabuke" je nakon prvih 12 minuta imala plus sedam (30:23), a na poluvremenu je prednost iznosila devet razlike (54:45).

U trećem kvartalu se probudio Darijus Garland, koji je bio lider preokreta "konjanika". Garland je konstantno probijao prvu liniju odbrane Niksa, a potom je ili sam završavao akciju ili asistirao Evan Mobliju i Džeretu Alenu na obruču.

Branson je trojkom zaključio treću dionicu, pa su Niksi ipak u posljednju četvrtinu ušli sa košem prednosti (73:71).

Ar Džej Beret je mini serijom 5:0 dao Njujorku prostora za disanje (80:75), a nekadašnji plejmejker Dalasa je novim pogotkom iza linije 7,24 povećao na 84:77.

Gosti iz Ohaja do kraja nisu uspjeli da priprijete domaćinima, pa će Niksi u Klivlendu imati priliku da seriju riješe u pet utakmica.

Branson je sa 29 poena i po šest skokova i asistencija bio najbolji igrač Njujroka, Beret je dodao 26, a Džoš Hart 19.

Garland je ubacio 23 koša i podijelio 10 asistencija za Kavse, dok su Keris Levert i Džeret Alen upisali 14.

Razočarao je Donovan Mičel, koji je postigao svega 11 poena, uz očajan šut iz igre (5/18), a katastrofalnu partiju je zaokružio sa šest izgubljenih lopti.

Bonus video: