Batler ubacio 56 poena, Lebron riješio "ludi" meč u Los Anđelesu, Majami i Lejkersi poveli 3:1

Džimi Batler postavio novi rekord Hita po broju poena na plej-of utakmici sa 56, "jezeraši" nakon produžetaka savladali Grizlise

4783 pregleda 0 komentar(a)
Odigrao meč života (Džimi Batler), Foto: Reuters
Odigrao meč života (Džimi Batler), Foto: Reuters

MAJAMI - MILVOKI 119:114

Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Šekil O'Nil, Alonzo Morning...mnogi velikani su igrali u dresu "vreline", ali od sinoć, rekord po broju poena na plej-of meču nosi - Džimi Batler.

Ne samo da je ovo rekord franšize, nego i četvrti najbolji poenterski učinak u istoriji NBA lige.

Nisko krilo Majamija je sinoć Milvokiju spakovao 56 koševa (19/28 iz igre) i time predvodio svoj tim do novog trijumfa i vođstva od 3:1 koje niko nije očekivao.

Ekipa sa Floride je pokazala da ima srca, jer su na početku četvrte četvrtine gubili 14 razlike (78:82), a zatim su na krlilima nezaustavljivog Batlera kompletirali najveći preokret u posljednjem kvartalu ove sezone.

Bivši košarkaš Čikaga, Minesote i Filadelfije je na minut i 20 sekundi do isteka regularnog toka pogodio trojku kojom je vratio prednost Majamiju (110:109), a potom su on i Bam Adebajo bili sigurni u penal završnici.

Koliko je nekadašnji 30. pik na draftu bio zanačajan u sinoćnjem trijumfu pokazuje podatak da drugi najbolji košarkaš Hita bio Adebajo, koji je upisao 15 poena!

Janis Antetokumpo se vratio posle povrede i zabilježio tripl-dabl (26-10-13), Bruk Lopez je bio najefikasniji sa 36 koševa, dok su podbacili Džru Holidej i Kris Midlton, koji su postigli po 14 poena, uz loše procente šuta iz igre.

Ako Baksi žele da se plasiraju u drugu rundu, moraju da pobijede tri meča zaredom, počevši od naredne utakmice u Vinskonsinu.

LA LEJKERSI - MEMFIS 117:111

Lebron Džejms je i u 39. godini života iks faktor u plej-ofu. "Kralj" je sa 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija predvodio Lejkerse do trećeg trijumfa u seriji, a polaganjem na 0.8 sekundi do kraja je poslao meč u produžetke.

U dodatnih pet minuta su "jezeraši" su bili smireniji, a Džejms je košem uz faul riješio pitanje pobjednika.

Memfis je imao sedam poena prednosti u 44. minutu meča, ali je Dianđelo Rasel sa tri vezane trojke vratio prednost domaćinima (99:97).

Dezmond Bejn i Dža Morent su kombinovali u kontra-napadu na sedam sekundi do isteka regularnog toka, a Bejn je položio za prednost Grizlisa (102:104).

Ipak, Dilon Bruks nije uspio sa zaustavi vremešnog Džejmsa, pa će ekipa iz Tenesija morati za prolazak dalje da veže tri pobjede.

Ostin Rivs je sa 23 poena bio najefikasniji u timu iz Los Anđelesa, Džejms je dodao 22, Rasel 17, Džered Vanderbilt 15...

Dezmond Bejn je postigao 36 koševa za "grizlije", Dža Morent se zaustavio na 19, dok je Džerene Džekson upisao dabl-dabl (14-14).

Bonus video: