Trej Jang utišao "TD Garden", Denver i Finiks zakazali susret u polufinalu Zapada

Hoksi Jangovim dalekometnim hicem odložili slavlje Seltiksa, Nagetsi i Sansi završili posao i plasirali se u drugu rundu doigravanja

9083 pregleda 75 reakcija 0 komentar(a)
Jang postiže odlučujuću trojku, Foto: Reuters
Jang postiže odlučujuću trojku, Foto: Reuters

BOSTON - ATLANTA 117:119

Atlanta se ne predaje. Bez Dežonteja Marija, drugog najboljeg igrača ekipe, koji je suspendovan zbog guranje sudije u prethodnom meču, Hoksi su pokorili Boston.

Čovjek odluke bio je Trej Jang. Mladi plejmejker je trpio kritike tokom serije, odigrao jako loše prve dvije utakmice u Masačusetsu, ali kada su svi mislili da će Seltiksi rutinski trijumfovati, on se ispriječio.

Postigao je 38 poena (14/33 iz igre) i podijelio 13 asistencija, a njegova trojka sa osam i po metara je odlučila pitanje pobijednika.

Nekadašnji peti pik na draftu je postigao 16 koševa u četvrtom kvartalu, a posljednjih 14 poena gostiju su bili njegovo dijelo.

"Jastrebovi" su od početka meča dali do znanja domaćinima da nisu došli u "TD Garden" da bi gledali "kelte" kako slave prolaz u polufinale, a u završnih 12 minuta su se vratili iz minus 12 i sada će u Džordžiji imati priliku da izbore sedmu utakmicu.

Džon Kolins je bio drugi najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 22 koša, Bogdan Bogdanović je upisao 18, a Diandre Hanter 12.

U redovima prošlogodišnjih finalista se istakao Džejlen Braun sa 35 poen, Džejson Tejtum je ubacio 19, Derik Vajt 18, Malkom Brogdon 14...

DENVER - MINESOTA 112:109

Denver je opravdao ulogu favorita, eliminisao Timbervulvse u pet utakmica i u narednoj rundi će se sastati sa Finiksom.

Borili su se gosti iz Mineapolisa do samog kraja, cijeli meč je bio u egalu, ali su domaćini bili staloženiji u posljednjem kvartalu.

Džamal Mari je bio vodeći strijelac Nagetsa sa 35 poena, čime je potvrdio odličnu formu, Nikola Jokić je zabilježio tripl-dabl (28-17-12), ali je imao možda i najneefikasniju partiju u karijeri. Srpski centar je šutirao svega 28 odsto iz igre (5/21 za dva, 3/8 za tri). Eron Gordon i Brus Braun su upisali po 14 koševa.

Entoni Edvards je standardno bio najbolji među "vukovima" sa 29 poena, Karl Entoni Tauns se zaustavio na 27, dok je Rudi Gober je dodao 16, uz 15 skokova.

FINIKS - LA KLIPERS 136:130

Desetkovani Klipersi nisu mogli do pobjede u Arizoni, ali su zato maksimalno otežali posao domaćinu.

Bez Pola Džordža i Kavaja Lenarda koji je odigrao prva dva meča, ekipa iz Los Anđelesa je "poginula" na najljepši mogući način.

Ni u jednom trenutku se nisu predavali, a u posljednjem kvartalu su uprkos tome što su gubili 20 razlike na samom početku (114:94) uspjeli da na minut i 58 sekundi prije kraja priđu na svega minus dva (132:130).

Ipak, nisu mogli da nađu riješenje za Devina Bukera. Bek Sansa je postigao 47 poena (19/27 iz igre), uhvatio osam skokova i podjelio 10 asistencija, čime je zaokružio najbolju plej-of seriju u svojoj karijeri.

"Ovo je bilo duhovno iskustvo" rekao je nakon meča Durent, pričajući o Bukerovom izdanju.

Tim iz Arizone je gubio na poluvremenu (61:70), a potom je odigrao nevjerovatnu treću četvrtinu u kojoj su slavili rezultatom 50:24.

Kevin Durent je meč završio sa 31 košem, Diandre Ejton je dopinio sa 21, a Kris Pol sa 15.

Norman Pauel je predvodio goste iz Kalifornije sa 27 poena, Mejson Plamli je dodao 20, Nik Batum 19, Ivica Zubac 16, Rasel Vestbruk 14...

Bonus video: