Košarkaške anomalije

Džimi Batler je fantastičnim izdanjem doveo Majami na pobjedu od plasmana u narednu rundu, ali obije ekipe imaju šansu da ispišu nove stranice istorije

4521 pregleda 1 komentar(a)
Lideri dva tima, Antetokumpo i Batler u duelu, Foto: Reuters
Lideri dva tima, Antetokumpo i Batler u duelu, Foto: Reuters

Serija između Majamija i Milvokija je od početka krenula neočekivanim tokom, a oba tima su sada u prilici da postignu statistički jako rijedak poduhvat.

"Vrelina" je u ovaj okršaj ušla kao totalni autsajder, a sada je na korak od toga da postane tek šesta ekipa u istoriji NBA lige, koja je uspjela da sa osme pozicije izbaci prvoplasirani tim.

Denver Nagetsi su "pioniri" ovog rijetkog događaja, jer su 1994. eliminisali Sijetl Supersonikse, a Njujork Niksi su 1999. otišli nekoliko koraka dalje, postavši prvi osmi nosioc koji je stigao do velikog finala.

Čuvena "We Believe" ekipa Golden Stejta je 2007. bila bolja od Dalasa sa Dirkom Novickim u njegovoj MVP sezoni, Memfis Grizlisi su 2011. iznenadili San Antonio, dok je Filadelfija 2012. iskoristila povredu Derika Rouza i savladala Čikago

Sa druge strane, Milvoki se nalazi u nezahvalnoj situaciji. Baksi moraju da pobijede tri meča zaredom da bi prošli dalje, a istorija im ne ide na ruku.

Timovi koji u petu utakmicu doigravanja uđu sa vođstvom od 3-1 imaju rekord 258-13. U 95 odsto slučajeva su ekipe sa tom prednošću nastavljale pohod ka tituli.

Detroit Pistonsi su 2003. postali prvi tim koji je regularnu sezonu završio na prvom mjestu, zatim gubio 3-1, ali je uspio da preokrene i na kraju dođe do finala Konferencije, a momci iz Vinskonsina će dati sve od sebe da njihov uspjeh emuliraju.

Bonus video: