Barović: Budućnost mora biti oprezna protiv Mege, u plej-ofu je sve moguće

Bivši igrač Budućnost Volija u intervjuu za klupski sajt crnogorskog šampiona govorio o predstojećem plej-ofu ABA lige, karijeri u Podgorici i sezoni u Rumuniji gdje igra za Rapid iz Bukurešta

3611 pregleda 4 komentar(a)
Filip Barović u dresu Budućnosti, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Filip Barović u dresu Budućnosti, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Crnogorski košarkaš Filip Barović prethodnog ljeta je napustio Budućnost i karijeru nastavio u rumunskom Rapidu iz Bukurešta.

Nikšićanin u dresu Rapida prosječno postiže osam poena i pet skokova, uz prosječan indeks 11,7 za nešto više od 20 minuta na terenu. Sa ekipom iz glavnog grada Rumunije stigao je do polufinala gdje će igrati protiv Kluža, ekipe za koju nastupa nekadašnji njegov saigrač iz Budućnosti - Nemanja Gordić.

"Kluž je Evrokup ekipa, dugogodišnji šampion i dobro organizovan klub, a mi smo već postigli uspjeh plasmanom u polufinale. Apsulutni su favoriti, ali mi imamo dobar roster i nadam se da možemo da iznenadimo. Lijepo je vidjeti Gordu i sumirati utiske iz sezona dok smo igrali zajedno", rekao je Barović u razgovoru za sajt Budućnost Volija.

Barović i Gordić su bili saigrači u šampionskoj ekipi Budućnosti, koja je 2018. godine osvojila ABA ligu. Barović se te sezone povrijedio, ali je odlučio da se na teren vrati ranije, u polufinalu sa Cedevitom.

"Ta godina je bila specifična. Dobra atmosfera, zajedništvo i dobar odnos prema dresu nas je krasio. Jedino logično je bilo da se vratim ranije i pomognem momcima koliko sam bio u mogućnosti. Na kraju se sve isplatilo i postali smo šampioni. To mi je vjerovatno jedna od najboljih odluka u karijeri", prisjetio se Barović.

Budućnost ove sezone plej-of seriju Admiralbet ABA lige počinje utakmicama sa Megom. Prvi četvrtfinalni meč je u petak (18) u Podgorici.

"Protiv Mege treba biti oprezan jer su mlada ekipa i nemaju pritisak ali mislim da je naša ekipa iskusna i dovoljno kvalitetna da prođe dalje."

Eventualni rival u polufinalu je aktuelni šampion, Crvena zvezda.

"Mislim da, ako dođe do duela sa Zvezdom, Budućnost nije bez šansi. Pokazali su to partijom protiv Partizana. Nadam se da će takav pristup biti i protiv Crvene zvezde, ako do tog susreta dođe. U plej-ofu je sve moguće", smatra centar.

Barović je komentarisao i povratak Petra Mijovića na klupu Budućnosti.

"Peko je trener koji je uvijek preuzimao klub u teškim trenucima i donosio dobre rezultate. Nadam se da će tako biti i ovog puta".

Budućnost je imala turbulentnu sezonu, naročito u Evrokupu.

"Pogledao sam skoro svaku utakmicu Budućnosti ove sezone i žao mi je što je tokom sezone bilo mnogo problema, od priprema pa do samog kraja. Pojačanja koja su došla tokom sezone, Grin i O'Brajen su podigli kvalitet ekipe", rekao je Filip Barović za klupski sajt crnogorskog šampiona.

Bonus video: