Žalgiris i Fener bez šansi: Barsa i Olimpijakos napravili prvi korak ka Kaunasu

"Ovo je plej-of utakmica, a mi smo dobro igrali i nismo dozvolili rivalu da se vrati. Ipak, očekujem reakciju Žalgirisa", poručio je Barsin trener Šarunas Jasikevičijus

7278 pregleda 1 komentar(a)
Vodio Barselonu do trijumfa: Sertač Šanli, Foto: Euroleague
Vodio Barselonu do trijumfa: Sertač Šanli, Foto: Euroleague

Partizan i Makabi su uspjeli da naprave brejk na startu plej-ofa Evrolige, ali domaćin fajnal-fora Žalgiris i turski Fenerbahče bili su daleko od toga.

Tačnije, nisu im to dozvolili Barselona i Olmpijakos.

Barsa je večeras u "Blaugrani" slavila sa 91:69, Olimpijakos u Pireju (79:68), poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji i napravili prvi korak ka završnom turniru.

"Zadovoljan sam kako su moji igrači donosili odluke, ovo je plej-of utakmica, a mi smo dobro igrali i nismo dozvolili rivalu da se vrati. Ipak, očekujem reakciju Žalgirisa", poručio je Barsin trener Šarunas Jasikevičijus.

Njegov tim do trijumfa je vodio fenomenalni turski centar Sertač Šanli koji je ubacio 17 poena, a imao je i pet skokova.

Pratio ga je Nikola Mirotić sa 15 poena za 18 minuta, Rokas Jokubaitis dodao je 12 poena, a Kajl Kjurik i Aleks Abrines po 10.

Na drugoj strani bolji od ostalih bili su dvocifreni Ignas Brazdeikis (14) i Dovidas Giedraitis (10).

Kada je u pitanju meč u Pireju, heroji Olimpijakosa bili su Saša Vezenkov sa 19 i Ajzea Kenan sa 18 poena, dok je Šakil Mekisik ubacio 11 poena.

U timu Fenerbahčea najefikasniji je bio Džonatan Motli sa 15 poena.

Evroliga se nastavlja već sjutra (četvrtak) drugim mečevima između Monaka i Makabija (20.15h) i Real Madrida i Partizana (20.45h).

Bonus video: