Sutjeska sa plus šest dolazi na revanš Podgorici

Tim Nebojše Bogavca imao minus 14 početkom posljednje četvrtine, na minut i po do kraja gubio 79:68, ali je dobro finiširao i povećao šanse da izbori polufinale sa Budućnost Volijem

4147 pregleda 10 komentar(a)
Vladimir Tomašević na utakmici sa Podgoricom u ABA 2 ligi, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Vladimir Tomašević na utakmici sa Podgoricom u ABA 2 ligi, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

U novom duelu dva velika rivala ništa nije riješeno - Sutjeska je u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Prve lige za košarkaše savladala Podgoricu 79:73.

Nikšićani su dominirali u 2. poluvremenu, često imali dvocifrenu prednost (najveću u 31. minutu, nakon trojke Rosa Spensera - 68:54), plus 11 na minut i po do kraja (79:68), ali nisu je sačuvali.

Tim Nebojše Bogavca je trojkom Danila Brnovića i košem Luke Bogavca, i to nakon naivnog faula Dimitrija Mališića u napadu koji je trebalo da bude posljednji na meču, stigao do veoma prihvatljivih minus šest.

Revan u „Bemax areni” je u petak u 19 časova, pobjednik će u polufinalu na megdan Budućnost Voliju.

Vladimir Tomašević je bio najefikasniji u domaćem timu sa 20 poena, Majkl Veders je ubacio 19, Mašan Vrbica 16, a Miloš Vujović 15.

Kod gostiju su najbolji bili bronzani sa Evropskog prvenstva za mlade, Bogavac i Filip Anđušić, sa po 17 koševa, a dvocifren učinak su imali još i Brnović (14) i Selim Fofana (10).

U drugom četvrtfinalnom paru, Mornar i Teodo su sinoć u Baru remizirali - 92:92. Revanš je u petak u 21 čas.

Bonus video: