Adetokumbo: Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula - da li je ostalih devet neuspjeh?

Košarkaš Milvokija nakon eliminacije u prvoj rundi NBA plej-ofa

8696 pregleda 6 komentar(a)
Adetokumbo nakon meča sa Majamijem, Foto: Reuters
Adetokumbo nakon meča sa Majamijem, Foto: Reuters

Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo rekao je da u sportu nema neuspjeha, već dobrih i loših dana, nakon što je njegov tim eliminisan u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.

"Isto pitanje ste mi postavili i prošle godine (nakon eliminacije u polufinalu Istočne konferencije od Bostona). A ti? Da li svake godine dobiješ unapređenje. Ne, to je to? Pa da li svaka godina rada vodi do neuspjeha? Da lili ne? Ne", rekao je grčki krilni centar, na konferenciji za novinare.

Milvoki je jutros na svom terenu poslije produžetka poražen od Majamija sa 128:126, a tim sa Floride je u plej-of seriji slavio sa 4:1.

Dvostruki MVP NBA lige rekao je da postoje faze koje vode do uspjeha.

"Svake godine radite prema cilju. Postoje faze do uspjeha. Majkl Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula. Da li je ostalih devet godina neuspjeh? Postoje dani kada možete uspjeti, drugi kada ne možete. Ima dana kada je vaš red, i dana kada niste na redu. Ne pobjeđujemo uvijek. A ove godine pobiijediće drugi tim. Od 1971. do 2021. godine nismo osvojili titulu 50 godina, da li je to bilo 50 godina neuspjeha. Ne, to su bile faze i na kraju smo bili spremni da osvojimo jednu. I nadamo se da ćemo osvojiti još jednu", dodao je 28-godišnji košarkaš.

Adetokumbo, koji je propustio dvije utakmice plej-ofa zbog povrede leđa, u petom meču zabilježio je dabl-dabl učinak sa 38 poena i 20 skokova.

Grčki igrač je imao probleme sa linije za slobodna bacanja, pogodivši samo 10 od 23 pokušaja.

"Da sam ubacio ove šuteve, situacija bi bila drugačija. Ima dana kada uspijemo, i drugih kada smo tužni. Danas je bio jedan od ovih dana", rekao je on.

Adetokumbo je dodao da će se sljedeće sezone truditi da bude bolji i da sa ekipom ponovo osvoji titulu.

"Pamtiću ovo i ne želim da ponovo budem u ovoj situaciji. Ali to je košarka, tako da ću vjerovatno biti u toj situaciji", rekao je Adetokunbo.

Majami će u polufinalu Istočne konferencije igrati protiv ekipe Njujork Niksa.

Bonus video: