Iz Bruklina bi mogla da krene NBA karijera: Jovanović će biti predstavnik Crne Gore na draftu

Jovanović je bio jedan od najboljih igrača Crne Gore na prošlogošnjim EP, a ranije ove sezone trener Partizana Željko Obradović pružio mu je priliku da debituje i ABA ligi i Evroligi - na draft stiže kao član Ontario Klipersa

30411 pregleda 28 reakcija 5 komentar(a)
Jovanović tokom EP u Podgorici, Foto: FIBA
Jovanović tokom EP u Podgorici, Foto: FIBA

Sredinom juna u Bruklinu, kada se budu birale potencijalne NBA zvijezde, pored jednog imena naći će se i crnogorska zastava.

Naša zemlja će ponovo imati predstavnika na NBA draftu nakon što se na njega prijavio supertalentovani Danilovgrađanin Đorđije Jovanović.

NBA liga je objavila spisak od 242 košarkaša koji su se prijavili na draft, a među njima je i 48 onih koji su van Sjedinjenih Američkih Država. Draft je zakazan za 22. jun, a pravo da se povuku sa njega igrači imaju do 12. juna.

Jovanović, koji ima 19 godina i igra na poziciji beka, prijavio se kao igrač Ontario Klipersa (filijala istoimenog tima iz Los Anđelesa u NBA G ligi), za koji nastupa na pozajmici iz beogradskog Partizana.

O kakvom talentu se radi publika u Crnoj Gori imala je priliku da se uvjeri na Evropskom prvenstvu za mlade u Podgorici prošlog ljeta, gdje je bio jedan od najboljih igrača naše reprezentacije u pohodu na bronzanu medalju.

Ranije ove sezone trener Partizana Željko Obradović pružio je Jovanoviću priliku da debituje i ABA ligi i Evroligi.

Posljednji put Crna Gora je predstavnika na draftu imala prije dvije godine, kada je centar Marko Simonović kao 44. pik izabran od Čikago Bulsa.

Od igrača iz ABA lige za draft su se prijavili i košarkaši SC Derbija Tomislav i Zvonimir Ivišić, zatim Tristan Vukčević (Partizan), Nikola Đurišić (Mega), Mihailo Bošković (Dinamik), Ivan Perasović (Cibona) i Saša Cijani (Cedevita Olimpija).

Prvi pik trebalo bi da bude 221 centimetara visoki Francuz Viktor Vembanjama.

Bonus video: