Španija preživjela pakao Istanbula: Za pobjedu nad "furijom" potrebno je više od odbrane i fanatizma

Španija je slavila u utakmici punoj tenzija, koju su mogli da prelome mnogo puta, ali i koja je dugo bila neizvjesna i uzbudljiva
1 komentar(a)
Španija Turska, Foto: FIBA
Španija Turska, Foto: FIBA
Ažurirano: 10.09.2017. 17:44h

Španci su dugo "goreli" u paklu Istanbula – uz bučnu podršku navijača, Turska je odigrala najbolji meč na šampionatu, bila u igri 35 minuta, zahvaljujući fanatičnoj borbenosti i igri u odbrani. Na kraju je bolji, talentovaniji i raznovrsniji tim prošao u četvrtfinale - 73:56.

Španija je slavila u utakmici punoj tenzija, koju su mogli da prelome mnogo puta, ali i koja je dugo bila neizvjesna i uzbudljiva.

Turci su konstatno jurili zaostatak, a disali za vratom favoritu… Možda i prelomni trenutak meča dogodio se u posljednjoj sekundi treće četvrtine, kada su turski košarkaši definitivno uhvatili priključak i smanjili na tri razlike – uz zvuk sirene Ćaćo Rodriges je pogodio trojku za plus šest i lakši početak posljednje četvrtine.

Domaćin, naravno, nije odustao, nastavio je da vjeruje i da pokušava, dok buka i podrška sa tribina nisu prestajali.

Da bi se, međutim, nadvisila Španija potrebno je i više napadačkog kvaliteta i šuterskog kvaliteta od onoga sa čim Turska raspolaže.

“Furija” je patila, ali i stekla 11 poena prednosti nakon tri minuta igre u posljednjem periodu.

Nakon dvije trojke Rikija Rubija, te poena Marka Gasola za 66:52, sve je bilo odlučeno.

Rubio je bio najefikasniji sa 15 poena, dok je Rodriges ubacio 11, uz devet asistencija. Pau Gasol je, takođe, postigao 11 i imao sedam skokova.

U turskom timu, 20 poena Furkana Korkmaza, 10 Meliha Mahmutoglua.

Španija će u četvrtfinalu igrati sa Njemačkom.

Bonus video: