Žestoka tuča u Madridu, Partizan sve bliži Kaunasu (VIDEO)

Tim Željka Obradovića ima 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige

35527 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Još jedan brejk košarkaša Partizana u Madridu u četvrtfinalu Evrolige (95:80) u utakmici koja će se prepričavati najviše zbog opšte tuče na terenu na manje od dva minuta prije kraja.

Bile su to nestvarne scene kojima je prethodio divljački faul Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom.

A nakon toga se nije znalo ko koga gura i udara - prednjačio je Geršon Jabusele koji je u jednom momentu zgrabio Dantea Egzuma za vrat i oborio ga na parket. Čak ga i povrijedio, uz pomoć saigrača je otišao u svlačionicu.

Pauza je trajala dvadesetak minuta, sudije su na snimcima gledale šta se dogodilo i odsvirale kraj - zato što jedino Rudi Fernandes nije zaslužio isključenje, pa nije ni bilo uslova da se utakmica nastavi.

Na kraju, "crno-bijeli" vode 2:0, napravili su veliki korak ka finalnom turniru u Kaunasu i u utorak u Beogradu imaju prvu meč loptu za plasman na fajnl-for.

Bila je to dominacija Partizana praktično od prve sekunde. Real večeras nijednom nije vodio, gosti su išli i na plus 18 i grabili ka sigurnom trijumfu.

I ostvarili su ga, ali šteta je načinjena, pitanje je da li je izgubio Egzuma za naredni period, ali i kakve će biti sankcije Evrolige.

Egzum je sa 19 poena predvodio Partizan, Džejms Naneli je upisao 16, na drugoj strani se istakao tandem Rudi Fernandes - Mario Hezonja (po 16).

Monako je nadigrao Makabi (86:74) i izjednačio na 1:1 u seriji. Briljirao je Džordan Lojd sa 33 poena...

Bonus video: