Boston savladao Atlantu i obezbijedio duel sa Filadelfijom u polufinalu Istoka

Seltiksi odradili posao u Džordžiji i plasirali se drugu rundu doigravanja

3121 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje "kelta" po završetku meča, Foto: Reuters
Slavlje "kelta" po završetku meča, Foto: Reuters

Boston je posljednji polufinalista Istočne Konferencije. Seltiksi su se provukli u Džordžiji i zakazali okršaj sa Siksersima u drugoj rundi.

Atlanta je pružila sjajan otpor prošlogodišnjim prvacima Istoka, "ukrala" dvije utakmice, što mnogi nisu očekivali, a bili su Hoksi blizu i da osiguraju sedmi meč u Masačusetsu.

Utakmica u "State Farm Areni" je bila izjednačena gotovo cijelo vrijeme, gosti su ključnu prednost napravili pri samom kraju.

Nakon poena Klinta Kapele domaćini su imali plus tri (113:110), a onda je počela rafalna paljba "kelta".

Redom su za tri pogađali Džejlen Braun, Al Horford i Džejson Tejtum, koji je potom bio precizan i za dva.

Dižonte Mari je vratio nadu domaćinima kada je vratio jednu trojku, ali je Markus Smart novim hicem iza linije 7,24 riješio sve dileme na minut i po do isteka regularnog toka (116:124).

"Pričali smo o tome da završimo utakmicu. Imao sam osjećaj da smo prošli meč bili okej, ali večeras smo imali tu žustrinu. Razumjeli smo koliko je važno da ne produžimo seriju" rekao je tihi junak Seltiksa koji je devet godina svoje karijere proveo u Atlanti, Al Horford.

Braun je bio najefikasniji u pobjedničkom taboru sa 32 poena, Tejtum doprinio sa 30, uz 14 skokova i sedam asistencija, Smart se zaustavio na 22, Malkom Brogodon je upisao 17...

U redovima "jastrebova", koji su drugu sezonu zaredom eliminisani u na prvom stepeniku, Trej Jang je imao 30 koševa i 10 uspješnih dodavanja, ali uz loš šut iz igre (9/28), Diandre Hanter je dodao 20, Džon Kolins 16, a Mari 14, uz sedam uhvaćenih lopti i 11 asistencija.

Bonus video: