Selektor Slovenije za TV Vijesti: Nećemo se uplašiti Letonaca

"Gledali smo ih protiv Crne Gore, vidjeli sve i mislim da će nas još više mobilisati i psihički pripremiti za ono što nas čeka”, kazao je Kokoškov
0 komentar(a)
Slovenija košarka Kokoškov Dončić, Foto: FIBA
Slovenija košarka Kokoškov Dončić, Foto: FIBA
Ažurirano: 10.09.2017. 17:15h

Reprezentacija Slovenije blista na Eurobasketu - šest mečeva, šest pobjeda, dominantno izboreno četvrtfinale.

Za selektora Igora Kokoškova, takmičenje, međutim, tek počinje…

“Ne možemo da budemo nezadvoljni, ali sve pobjede ostavljamo iza nas. Okrećemo se sljedećoj utakmici, ona je najvažnija. Drago mi je da smo na ovakav način došli u četvrtfinale, jer u svaku ulazimo da dobijemo. Naravno, turnir je daleko od gotovog, ima još da se igra, naše misli i priprema vezane su za sljedeću utakmicu”, kazao je Kokoškov za Televiziju Vijesti.

A naredni rival njegovoj selekciji je - Letonija. Snagu baltičke selekcije osjetili su Rusija i Turska, a najviše Crna Gora, kojoj su Letonci u osmini finala ubacili 100 poena.

“Oni igraju impersivno čitav turnir. To nije ništa novo. Iz meča u meč igraju sve bolje, sve kvalitenije. Popunjeni su na svim pozicijama. Porzingas je nezgodan, vrhunski igrač na NBA nivou. On pravi razliku na terenu. Ostali igrači ga prate. Prava su šuterska ekipa, teško je braniti se od njih”, kazao je Kokoškov.

Srpski stručnjak, član stručnog štaba Jute Džez, ističe, međutim, da Letonija više nije samo napadačka ekipa.

“Igraju dobru odbranu, što nije bila njihova karakteristika u prošlosti. Gledali smo ih protiv Crne Gore, vidjeli sve i mislim da će nas još više mobilisati i psihički pripremiti za ono što nas čeka”, kazao je Kokoškov.

Moraće Letonci da razmišljaju i o Sloveniji, kako da zadrže Gorana Dragića i smire talenat Luke Dončića.

“Mi njih respektujemo, siguran sam da je obostrano. Nećemo igrati u strahu. Neka budu oni favoriti, a mi ćemo da ti sve od sebe da na utakmici budemo onakvi kakvi možemo i da igramo kako mi igramo, sa kvalitetom, kojim raspolažemo”, ističe Kokoškov.

Slovenija ima relane šanse da se bori za medalju, to su prikazali dosadašnje partije. Ima li euforije?

“Mi se zaista pripremamo od meča do meča. Ne pratimo šta mediji pišu, šta ljudi pričaju... Naš posao je da igramo košarku. Euforije nema - niti postoji neki ekstra pritisak. Igramo košarku, pripremo se od meča do meča, pokušavamo sve to da pojednostavimo”, kazao je Kokoškov.

Kokoškov smatra da je završni turnir ujednačen, što je pokazala eliminacija Francuske, Litvanije…

“Mislim da je ujednačeno takmičenje, pogotovo u našoj grupi u Helsinkiju, svako je svakog mogao da dobije. To može da bude interesantno za ljubitelje košarke. Sigurno da Španija, sa timom, koji je ovdje predstavlja, favorit. Srbija sa tradicijom koju ima, sigurno predstavlja tim koji je pretendent. Letonija ima kvalitet, ima šansu... Mislim da ljubitelji košarke u Evropi mogu da uživaju”, kazao je Kokoškov.

Bonus video: