Jabusele i Ljulj se izvinili zbog haosa u Madridu

"Ono što se desilo sinoć ne bi trebalo da se dešava na košarkaškom terenu"

14511 pregleda 11 komentar(a)
Sukob Ljulja i Pantera, Foto: Printscreen YouTube/Euroleague
Sukob Ljulja i Pantera, Foto: Printscreen YouTube/Euroleague
Ažurirano: 28.04.2023. 12:11h

Nakon tuče u Madridu, krenula su izvinjenja - Geršon Jabusele i Serhio Ljulj, košarkaši Real Madrida napisali su na društvenim mrežama da im je žao zbog svega što se dečavalo na utakmici sa Partizanom u četvrtfinalu Evrolige.

"Duboko se kajem zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici. Košarka je sportsko ponašanje i prijateljstvo. Moje iskreno izvinjenje Partizanu, klubu sa kojim smo uvijek bili u odličnim odnosima, Danteu Egzumu i njegovoj porodici, mojim saigračima, mom klubu i svim navijačima", napisao je Jabusele, koji je u haosu u Madridu rvačkim zahvatom srušio Egzuma i tom prilikom ga povrijedio.

Ljulj je preuzeo je odgovornost i izvinio se zbog grubog faula nad Kevinom Panterom koji je izazvao opštu tuču.

"Ono što se desilo sinoć ne bi trebalo da se dešava na košarkaškom terenu. Preuzimam odgovornost za grub faul koji je izazvao katastrofu koja je uslijedila. Izvinjavam se svim ljubiteljima košarke", napisao je Ljulj na Tviter nalogu.

Košarkaši Partizana poveli su 2:0 protiv Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige, pošto su sinoć u Španiji pobijedili sa 95:80, u utakmici koja je zbog opšte tuče na terenu prekinuta minut i 40 sekundi prije kraja.

Evroliga je kasno sinoć potvrdila pobjedu Partizana i vođstvo u seriji od 2:0, ali i navela da će u roku od 24 sata biti donijete odluke o kaznama.

Treća utakmica ove serije na programu je u utorak u Beogradskoj areni.

Bonus video: