Kreće plej-of: Mega prepreka ka Zvezdi

Košarkaši Budućnost Volija danas (18 časova) u prvom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige dočekuju Megu

7436 pregleda 0 komentar(a)
Upozorava na tranziciju, brzinu i energiju rivala: Petar Popović na ligaškoj utakmici sa Megom u “Morači”, Foto: kk budućnost voli / filip roganović
Upozorava na tranziciju, brzinu i energiju rivala: Petar Popović na ligaškoj utakmici sa Megom u “Morači”, Foto: kk budućnost voli / filip roganović

Poslije turbulentnog perioda, okončanog porazom od Partizana u nestvarnoj završnici, košarkaši Budućnost Volija su uplovili u mirnije vode. Petar Mijović je dobio sedam dana da se dodatno upozna sa igračima, da unese sitne taktičke promjene i ekipu psihološki pripremi za završnicu sezone.

”Plavi” su prvi put vezali tri poraza u ovoj sezoni, ali im se danas (18 časova) pruža idealna prilika da prekinu tu seriju i naprave prvi korak ka polufinalu AdmiralBet ABA lige. U Podgoricu stiže Mega, koja je u “Morači” od sezone 2013/2014. do danas doživjela 10 poraza, sa prosječnom koš-razlikom 12,1 poen, ali i ostvarila pobjedu u najbitnijem meču - u prvoj utakmici polufinala plej-ofa, 14. marta 2016. godine (85:81).

Ulog je sada, kao i tada, ogroman, jer Podgoričani ne mogu da dozvole još jedan kiks u prilično skromnoj sezoni. Obaveza je da se stigne do polufinala i u njemu, ako ništa drugo, Crvena zvezda natjera da uloži maksimum da izbori već viđeno finale sa Partizanom.

- Plej-of, sam po sebi, nosi potpuno drugačiju psihologiju u odnosu na sve što se dešavalo u regularnom toku. Mega kao mlada, talentovana ekipa, dolazi potpuno rasterećena, što je karta koja može da bude značajan faktor na njenoj strani - upozorio je Mijović.

”Plavi” su prije sedam dana stigli do izjednačenja tri sekunde prije kraja, ali je Tre Bel-Hejns naivnim faulom omogućio Kevinu Panteru da obezbijedi Partizanu 1. mjesto pred plej-of.

- Sve što smo radili na utakmici sa Partizanom i nakon nje usmjereno je na ovu seriju, ovo je najbitnije u dosadašnjem dijelu sezone. Po načinu na koji smo trenirali i kako smo se ponašali od utakmice sa Partizanom, rekao bih da se u ekipi osjeća pozitivna nervoza. Mega je godinama unazad, bez obzira na sastav i trenere, agresivna ekipa sa dosta slobode u igri. Ove sezone je iz prikrajka nekoliko igrača došlo do ozbiljnih minuta. Ne bježimo od uloge favorita, ali znamo da to ništa ne znači kada se lopta podbaci.

Sve osim plasmana u polufinale bi bio debakl, toga je svjestan i trener koji je počeo treći mandat na klupi Budućnosti.

- Mislim da je sezona, bez obzira na dosta oscilacija, u ABA ligi prošla korektno. Treće mjesto u konkurenciji evroligaša Partizana i Crvene zvezde je dobar rezultat, ali on se poništava ako ne prođemo Megu. Usmjereni smo samo na to, samo nam je u glavama Mega i kako da tu seriju prođemo na zadovoljavajući način. O svemu preko toga razmišljaćemo kad za to vrijeme dođe.

Šef stručnog štaba se nada pomoći sa tribina.

- Od početka sam potencirao važnost prisustva publike, jer mislim da je to izostalo ove sezone. Publika je na vrhunski način odgovorila protiv Partizana i nosila nas je, to je prijeko potrebno ovom timu. Nadam se da će se prepoznati važnost meča protiv Mege. Ne očekujem broj navijača kao protiv Partizana, ali da ih bude više nego na mnogim utakmicama ove sezone - zaključio je Mijović.

Kapiten Budućnosti, Petar Popović, upozorava da svaka plej-of serija može da bude izazovna.

- U goste nam dolazi talentovana ekipa, koja godinama gaji stil igre zasnovan na tranziciji, brzini i energiji i upravo tu moramo da odgovorimo na adekvatan način. Završili smo regularni dio na 3. mjestu i taj rezultat nas obavezuje da izađemo maksimalno koncentrisani i otvorimo seriju kako želimo.

Budućnost je ove sezone dva puta savladala Megu, ali je imala dosta oscilacija.

- U Podgorici je bila tijesna utakmica 30 minuta, prije nego što smo se odvojili i pobijedili. I u Sremskoj Mitrovici smo dosta vodili i onda imali pad u 3. četvrtini, ali smo na kraju odigrali malo bolje i slavili. To je specifična ekipa, sa puno talentovanih, brzih igrača. Fali im iskustvo, ali su to nadomjestili energijom, brzinom i željom. Dolaze rasterećeni, to može da bude olakšanje za njih. Odgovorni smo, svjesni situacije i tako pristupamo ovoj seriji - poručio je Popović.

ABA liga, četvrtfinale - prvi mečevi

Petak

18.00h KK Budućnost Voli - Mega

20.00h Crvena zvezda - Zadar

Subota

18.30h Cedevita Olimpija - FMP

Partizan - SC Derbi (termin će biti naknadno određen)

Bonus video: