Brejk Fenerbahčea u Pireju, Barsa na pobjedu od fajnl-fora

Činilo se da će to biti još jedan lagan zadatak za grčki tim, naročito nakon sjajnog početka i vođstva 26:10 na početku druge četvrtine...

7503 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Olympiacos.org
Foto: Olympiacos.org

Košarkaši Fenerbahčea slavili su protiv Olimpijakosa u Pireju (82:78), izjednačili na 1:1 u seriji i dobili šansu da na svom terenu u Istanbulu izvade vizu za fajnl-for Evrolige.

Za to će im trebati dvije domaće pobjede - 3, pa 5. maja.

Veliko iznenađenje napravili su izabranici Dimitrisa Itudisa, jer je Olimpijakos bio izraziti favorit pred svojim navijačima, naročito nakon ubjedljive pobjede u prvom meču (79:68).

Činilo se da će ovo biti još jedan lagan zadatak za grčki tim, naročito nakon sjajnog početka i vođstva 26:10 na početku druge četvrtine.

Turci su se, međutim, postepeno vraćali, do poluvremena smanjili razliku na samo tri poena, a nakon što si i u trećoj dionici bili u zaostatku, u posljednjem kvartalu su kompletirali preokret.

Edvards, Hajns i Motli sa po 16 poena predvodili su Fener, po 18 poena Slukasa i Vezenkova nisu bili dovoljni Olimpijakosu.

Barselona je, s druge strane, pred svojim navijačima drugi put savladala Žalgiris 89:81 (20:21, 25:23, 23:22, 21:15).

Bilo je nešto teže za Katalonce nego prije dva dana (91:69), ali je tim Šarunasa Jasikjevičijusa iskontolisao meč do kraja.

Jan Veseli je susret završio sa 26 poena, Nikola Mirotić dodao 22 - najefikasniji u domaćem timu.

Bonus video: