Lejkersi u stilu finiširali seriju sa Memfisom, Sakramento se izborio za sedmu utakmicu

"Jezeraši" ubjedljivo savladali Grizlise, Kingsi pokvarili žurku u San Francisku i na svom parketu će imati priliku da izbore prolaz u drugu rundu

4628 pregleda 2 komentar(a)
Najefikasniji igrač Lejkersa (Dianđelo Rasel), Foto: Reuters
Najefikasniji igrač Lejkersa (Dianđelo Rasel), Foto: Reuters

LA LEJKERSI - MEMFIS 125:85

Lejkersi su eliminisali Memfis i potvrdili da je rekonstrukcija ekipe u februaru bila uspješan projekat.

Ekipa iz Los Anđelesa će igrati polufinale Zapada prvi put od šampionske sezone 19/20.

"Jezeraši" su od prve do posljednje sekunde bili dominantni u ovom duelu, što pokazuje podatak da su svaku ćetvrtinu riješili u svoju korist.

Dianđelo Rasel je odigrao najbolju plej-of utakmicu u svojoj karijeri, postigavši 31 poen, Entoni Dejvis je imao spektakularno izdanje u odbrani, upisavši 16 koševa, 14 uhvaćenih lopti i pet blokada, dok je Lebron Džejms ubacio 22 poena.

U redovima gostiju iz Tenesija Santi Aldama je bio najbolji sa 16 koševa, a podbacili su najbolji igrači ekipe. Džeren Džekson je imao 14 poena (3/12 iz igre), Dža Morent 10 (3/16) i Dezmond Bejn 15 (5/16).

GOLDEN STEJT - SAKRAMENTO 99:118

Protivnik Lejkersa u polufinalu još uvijek nije poznat jer je Sakramento savladao Golden Stejt u San Francsiku i time izborio sedmi meč na svom terenu.

Kingsi su igrali sa puno energije, nisu dozvolili domaćinima da uđu u svoj ritam, a Malik Monk i Dieron Foks su ih vodili do pobjede.

Monk je sa klupe ubacio 28 poena, dok je njegov saigrač sa univerziteta Kentaki postigao 26 koševa i podijelio 11 asistencija.

Stef Kari i Klej Tompson su bili najbolji u redovima "ratnika" sa 29, odnosno 22 poena, ali je izostala podrška ostatka tima.

Sedma utakmica je na programu u 21 čas i 30 minuta.

Bonus video: