Radović: Rano je da govorimo o cilju, ali možemo da prođemo

"Na "prvu loptu", ako budemo zdravi i ako prođemo dobro kroz pripreme, mislim da ćemo u utakmicama sa Meksikom i Egiptom odlučivati o prolazu dalje", rekao je crnogorski selektor

8869 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

Crnogorski košarkaši su danas saznali imena rivala na Mundobasketu koji se igra od 25. avgusta do 10. septembra.

Naša reprezentacija je u grupi sa Litvanijom, Egiptom i Meksikom, juriće jedno od prva dva mjesta za plasman u narednu rundu.

"Možemo da kažemo da smo izvukli pristojnu grupu. Nismo ni u nekoj grupi smrti, ali ni u baš lakoj. Mislim da na Svjetskom prvenstvu, gledajući iskustvo iz 2019, ne možemo da kažemo da ima lakih grupa. Od tih velikih favorita u grupi smo sa Litvanijom, Egipat je ozbiljna afrička reprezentacija, a iz Amerike nam je došao Meksiko. Na "prvu loptu", ako budemo zdravi i ako prođemo dobro kroz pripreme, mislim da ćemo u utakmicama sa Meksikom i Egiptom odlučivati o prolazu. Litvanija je favorit i protiv nje ćemo takođe dati maksimum", rekao je selektor Boško Radović.

Prava priprema tek predstoji.

"Rano je da govorimo o nekom cilju, jer moramo da napravimo ozbiljan skauting rivala koje smo dobili na žrijebu, posebno Meksika i Egipta. To je posao nas u stručnom štabu u narednim mjesecima, a kasnije tokom priprema i sa igračima da se dobro spremimo za protivnike".

"Želimo da na SP odemo maksimalno spremni, svjesni da smo samim plasmanom ispunili cilj, da je ovo šlag na torti. Očekujem da održimo kontinuitet igara koje smo imali na Eurobasketu i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da smo ekipa koja može da igra dobru košarku, na visokom nivou, pa ostaje da se nadamo da će svi igrači biti zdravi i da će se odazvati svi pozivu", istakao je Radović.

Bonus video: