Tanjević smatra da Letonija može do finala: Pogađali su sve, slomili su naš moral

"Previše je teško pokriti svaku poziciju, a oni su pogađali sve. Očekuješ, koliko god da su dobri šuteri, da promaše bar nešto, a oni nisu skoro ništa. I kada smo imali pristojnu odbranu, našli bi težak šut. To na neki način i slomi moral ekipe", kazao je Tanjević
101 pregleda 14 komentar(a)
Crna Groa Letonija, Foto: FIBA
Crna Groa Letonija, Foto: FIBA
Ažurirano: 10.09.2017. 13:08h

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević kazao je nakon eliminacije sa Eurobasketa da Letonija može da ide i do finala.

"Oni su fantastična ekipa, a imali su, uz to, i dobar dan, za razliku od nas. Letonija može da stigne i do finala, pokazalo se da smo naletjeli na najgoreg mogućeg rivala", kazao je Tanjević.

Letonci su trojkama potpuno razbili odbranu Crne Gore, koja nije ni bila dovoljno agresivna i organizovana da reaguje na brz protok lopte u napadu rivala.

"Previše je teško pokriti svaku poziciju, a oni su pogađali sve. Očekuješ, koliko god da su dobri šuteri, da promaše bar nešto, a oni nisu skoro ništa. I kada smo imali pristojnu odbranu, našli bi težak šut. To na neki način i slomi moral ekipe", kazao je Tanjević.

Malu minutažu imao je Tajris Rajs, svega 11 minuta.

"Njega sam poštedio, kad je Letonija povela 20 razlike. On je imao povredu, nije trenirao dva dana pred osminu finala. Pokušao sam da sa drugim igračima skinemo razliku, pa eventualno tada da uvedem najbolju petorku. Ali, ovako, kada je sve bilo jasno, onda je potrebno zaštiti igrača", objasnio je Tanjević.

Filip Barović je naglasio da je Letonija bila mnogo bolja.

"Dali smo sve od sebe, ali su bili mnogo bolji danas. Imali su sjajno šutersko prijepodne, pokušali smo da priđemo, ali uvijek bi uzvratili trojkama i ponovo se odlijepili", rekao je Barović.

Dino Radončić je ponosan na nacionalni tim.

"Oni su počeli veoma dobro, mi smo spustili glavu, a oni nastavili da igraju u visokom nivou. Ponosan sam, poslije svega, na moj tim, jer smo u svakom trenutku svakog meča i treninga dali sve od sebe", rekao je naš najmlađi reprezentativac.

Bonus video: