Kari ubacio 50 poena Sakramentu, Golden Stejt ide na megdan Lejkersima

Kingsi pukli pod pritiskom u odlučujućoj sedmoj utakmici, Kari oborio još jedan rekord

7470 pregleda 3 komentar(a)
Stef Kari i Dieron Foks su vodili velike borbe tokom serije, ali kao pobjednik ipak izašao iskusniji plejmejker, Foto: Reuters
Stef Kari i Dieron Foks su vodili velike borbe tokom serije, ali kao pobjednik ipak izašao iskusniji plejmejker, Foto: Reuters

Kada je najteže - Stef Kari. Plejmejker Golden Stejta je postigao 50 poena i oborio rekord za najviše datih poena u sedmoj utakmici plej-ofa.

Voriorsi su na kraju ubjedljivo slavili (120:100), ali meč je prvih 24 minuta bio jako neizvjestan.

Ekipe su smijenjivale u vođstvu od samog početka, a domaćini su na veliku pauzu otišli sa dva poena prednosti (58:56).

Ipak, igra Kingsa u trećoj četvrtini se u potpunosti raspala. Mladi tim sa sjevera Kalifornije sve do samog kraja trećeg kvartala nije bio u stanju da organizuje dobar napad.

Kad su počeli da pogađaju, njihov nalet je odbio Klej Tompson, koji je na sekund prije isteka vremena bio precizan za tri, uz faul, čime je donio plus 10 svom timu (81:91).

Gosti iz San Franciska su potom početkom posljednje dionice napravili seriju 16:4, čime su riješili pitanje pobjednika. Od tih 16 koševa, Kari je ubacio 14.

Najboljeg šutera svih vremena su ispratili Endru Vigins sa 17, Klej Tompson sa 16, dok je heroj iz sjenke bio sjajni Kevon Luni. On je zabilježio 11 koševa i 21 skok, a ovo mu je bila treća partija sa 20 ili više uhvaćenih lopti u ovogodišnjem doigravanju.

Domantas Sabonis je imao 22 poena za Kingse, Dieron Foks je dodao 16, ali je šutirao jako loše iz igre (5/19), Malik Monk i Terens Dejvis su doprinijeli sa 14...

Golden Stejt u drugoj rundi očekuje okršaj sa Los Anđeles Lejkersima, pa ćemo opet imati priliku da gledamo Lebrona Džejmsa i Stefa Karija u bitkama na najvećoj pozornici.

Bonus video: