Filadelfija na Hardenovim krilima do pobjede u Bostonu, Jokić vodio Denver ka trijumfu nad Finiksom

Siksersi napravili brejk u Masačusetsu, Nagetsi poveli 2:0

7888 pregleda 5 komentar(a)
Bez Embida, Harden igrao kao u Hjustonu, Foto: Reuters
Bez Embida, Harden igrao kao u Hjustonu, Foto: Reuters

BOSTON - FILADELFIJA 115:119

Većinu sezone od Džejmsa Hardena je traženo da bude plejmejker u pravom smislu te riječi, a da teret postizanja poena padne na pleća Džoela Embida.

Bez Embida, koji nije igrao sinoć zbog povrede koljena, za pobjedu u Bostonu je bila potrebna partija Hardena od prije nekoliko godina - on ju je i isporučio.

Izjednačio je svoj rekord karijere u plej-ofu (45 poena, 17/30 iz igre, 7/14 za tri) i ubacio trojku na devet sekundi do kraja kojom je vratio vođstvo Siksersima (115:117).

Taj koš se ispostavio odlučujućim zato što domaćini u svom posljednjem posjedu nisu uspjeli da upute šut, jer je Pol Rid ukrao loptu Džejsonu Tejtumu, koji ga je potom faulirao.

"Nismo došli ovdje sa namjerom da izgubimo. Nevezano za to da li će se Džoel vratiti ili ne, mi ćemo biti spremni da igramo" rekao je plej ekipe iz grada "bratske ljubavi" na pres konferenciji.

U utakmici koja je od početka bila u ravnoteži, Hardenova mogućnost da kreira za sebe je napravila razliku.

Tajris Maksi je ispratio nekadašnjeg MVP-ja sa 26 poena, uključujući nekoliko važnih pogodaka kada se meč lomio, Tobajas Heris je dodao 18, a Dientoni Melton 17.

U redovima "kelta", Tejtum je prednjačio sa 39 koševa, Džejlen Braun se zaustavio na 23, Malkom Brogodon je upisao 20, Markus Smart 12...

DENVER - FINIKS 97:87

Nikola Jokić će sjutra saznati da li je treću sezonu zaredom osvajač MVP nagrade, a sinoć je pružio partiju koja dolikuje najboljem igraču NBA lige.

Srpski centar je ubacio 39 poena (17/30 iz igre), uhvatio 16 skokova i podijelio pet asistencija u meču gdje je njegov doprinos morao da bude veliki da bi Nagetsi došli do trijumfa.

Džamal Mari je nakon sjajne partije u prvoj utakmici, bio neprepoznatljiv sinoć (10 poena, 3/15 iz igre, 0/9 za tri), a Majkl Porter Džunior je doprinio sa svega pet koševa.

Jokić je postigao dvije trećine svojih koševa u drugom poluvremenu, a bio je najzaslužniji za Denverov povratak iz deficita od sedam poena u trećoj dionici.

Nagetsi su posljednji kvartal otvorili trojkom Kentavijusa Kaldvela-Poupa kojom je izjednačio rezultat (73:73), a potom su do kraja sjajnom odbranom i pametnim rješenjima u napadu došli do vođstva od 2:0 u seriji, koja se sada seli u Arizonu.

Eron Gordon sa 16 i Kaldvel-Poup sa 14 poena su bili prvi Jokićevi pratioci, dok su se u taboru Sansa istakli Devin Buker sa 35 i Kevin Durent sa 24 koša.

Bonus video: