Maksvitis najavio promjene u Litvaniji za SP, kaže da grupa u kojoj je i Crna Gora nije komplikovana

Težak je put koji nas čeka poslije toga, jer ukrštamo sa jakim selekcijama Sjedinjenih Ameičkih Država i Grčke", dodao je selektor Litvanije

3182 pregleda 1 komentar(a)
Maksvitis, Foto: Shutterstock
Maksvitis, Foto: Shutterstock

Deveto mjesto na prošlom Mundobasketu, 15. na Eurobasketu i preskočene Olimpijske igre u Tokiju - velikan evropske košarke Litvanija nalazi se u silaznoj putanji, a selektor Kažis Maksvitis zbog svega najavljuje promjene.

Ova baltička zemlja na narednom Svjetskom prvenstvu igraće u istoj grupi u kojoj se nalazi Crna Gora (u grupi su još Meksiko i Egipat), a Maksvitis kaže da će biti teže nego inače sastaviti selekciju.

"Naravno da je rano da otkrivam ni spisak kandidata, ali mogu samo da kažem da će se reprezentacija promijeniti, da neće biti poziva za pojedine igrače koji su igrali na prošlom prvenstvu. Mislim da će ove godine biti teže da sastavimo reprezentaciju", rekao je Maksvitis, a prenosi litvanska TV3.

O rivalima u grupi koja će se igrati u Pasaju, gradu u blizini Manile, naveo je...

"Teško je procijeniti kada se još ne zna u kakvim sastavima će naši rivali doći na SP, ali sama grupa nije komplikovana. Težak je put koji nas čeka poslije toga, jer ukrštamo sa jakim selekcijama Sjedinjenih Ameičkih Država i Grčke", dodao je Maksvitis.

Bonus video: