Džerijan Grant MVP Evrokupa

Grant sjutrašnje finale Evrokupa dočekuje sa prosjekom od 14,8 poena i tri skoka po utakmici, uz prosječan indeks korisnosti 18,7

3398 pregleda 0 komentar(a)
Grant sa saigračima slavi plasman u finale, Foto: Eurocupbasketball.com
Grant sa saigračima slavi plasman u finale, Foto: Eurocupbasketball.com

Košarkaš Turk Telekoma Džerijan Grant proglašen je za najboljeg igrača Evrokupa za sezonu 2022/23, u izboru trenera, kapitena klubova, navijača i novinara.

Grant iza sebe ima sjajnu sezonu u Turk Telekomu sa kojim će se sjutra protiv Gran Kanarije boriti za trofej u Evrokupu i plasman u Evroligu naredne sezone.

On je na svakoj od 17 utakmica regularnog dijela sezone imao dvocifreni indeks korisnosti, pomažući svom timu da osvoji drugo mjesto u grupi sa 13 pobjeda i pet poraza.

U plej-ofu je svoju igru, kako piše na sajtu Evrokupa, podigao na viši nivo - dominirao je na terenu u pobjedi svog tima protiv Ulma u četvrtfinalu sa 20 poena i sedam asistencija, a potom je u polufinalu ekipi Prometeja ubacio 19 poena uz šest asistencija.

Grant finale Evrokupa dočekuje sa prosjekom od 14,8 poena i tri skoka po utakmici, uz prosječan indeks korisnosti 18,7.

On je prvi igrač Turk Telekoma, a treći iz nekog turskog kluba koji je osvojio MVP priznanje Evrokupa. Prije njega to je uspjelo Eriku Mekolumu sa Galatasarajem 2016. i Skotiju Vilbekinu dvije godine kasnije sa Darušafakom.

Bonus video: