Obradović: Vjerujem igračima, napad je bio problem

Partizan izgubio od Reala 82:80 u trećem meču četvrtfinalne serije

10423 pregleda 6 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana nisu večeras iskoristili prvu meč loptu za plasman na fajnl-for - "crno-bijeli" su u Beogradu poraženi od Real Madrid 82:80.

Ekipa Željka Obradovića je sjajno otvorila utakmicu, imala 15 poena viška, ali je bila bez rješenja za oporavljenog Valtera Tavaresa i bivšeg igrača Najdžela Vilijams-Gosa.

"Čestitam Realu na pobjedi, mali detalji su riješili. Hvala navijačima na divnoj večeri, imamo još jednu šansu. Nemam razlog da prestanem da vjerujem u ove igrače, vjerujem u njih. Daj Bože da se plasiramo na fajnl-for, ali treba da šaljemo i dalje ovakvu sliku u Evropu i svijet“, poručio je Obradović, prenosi Mozzart sport.

Trofejni stručnjak ističe da je najveći problem bio napad.

“Najveći problem naš je bio napad, da pogledamo video, to uvijek pomaže igračima da shvate, da vide pozicije... Treba da nastavimo da igramo kao u prvoj četvrtini. Bilo je nekih trenutaka u odbrani kada je Real postizao lake poene iz tranzicije, kada nismo imali odbranu. Uvijek pričam da je faul veliko oružje igrača. Ako to popravimo, imamo velike šanse da se kvalifikujemo“.

U ekipi Reala je večeras bio Tavares, koji se oporavio od povrede.

“Plan je bio protiv Real Madrida, ne samo Tavaresa. Postoji još 11 igrača, nije samo Tavares. Dobro je što ćemo imati još jednog visokog igrača, znamo koliko je Lesor važan. Problem je bio u napadu. Nismo dobro dijelili loptu, nije se kretala na pravi način. Nismo dijelili ekstra pas. Imali smo tri šuta otvorena, Avramović, Trifunović... Pričao sam na poluvremenu da moramo da nastavimo tako i da će biti u redu. Ali, nismo, bili smo previše usporeni“.

Obradobić je potom govorio i o stanju Egzuma.

"Tu su se pojavile neke vrste interpretacija, o njegovoj želji da pomogne. Zamoliću doktora Momu Jakovljevića da pokaže javno kako mu je izgledao prste poslije druge utakmice. Hvala Danteu što je želio i pomogao timu koliko je mogao. Hvala i ljekarskoj ekipi na načinu na koji je oporavljen Egzum i spremljen za meč“.

Aleksa Avramović se žalio na povredu.

“Žalio se na povredu ruke, vidjećemo u kakvom je stanju", prenosi Mozzart sport Obradovićeve riječi.

Četvrti meč je u četvrtak (20.30) takođe u Beogradu.

Bonus video: