Saopštenje Turk Telekoma pred finale Evrokupa: Vozač autobusa nam je povrijedio trenera

Turska ekipa saopštila da je trener Erdem Čan povrijedio vrat. Incident se dogodio u autobusu pri odlasku na trening pred finale Evrokupa protiv Gran Kanarije

9788 pregleda 2 komentar(a)
Erdem Čan, Foto: Eurocup
Erdem Čan, Foto: Eurocup

Košarkaši Gran Kanarije i Turk Telekoma će večeras (21) odigrati finale Evrokupa, a uoči meča na Kanarskim ostrvima iz turskog kluba stiže nevjerovatno saopštenje.

Finalista Evrokupa je saopštio da je trener Erdem Čan povrijedio vrat, a za to je okrivljen vozač autobusa.

Generalni menadžer turskog kluba, Onder Kulčebas je saopštio da je Čan završio u bolnici, a otkrio je kako je došlo do incidenta.

"Naš trener će voditi utakmicu večeras, uprkos svemu. Sve je počelo kada nas je vozač autobusa odveo u neplanirani obilazak grada. Put do dvorane koji traje najviše 10 minuta se odužio na više od 40 zbog čega smo umalo zakasnili na trening. Onda je isti vozač počeo da pojačava zvuk radija. Zamolili smo ga da utiša nekoliko puta. Kasnije, kada je naš trener htio da ustane i utiša zvuk, naglo je zakočio i Erdem Čan je udario glavom o staklo i povrijedio vrat", navodi se u saopštenju.

Čan je, ipak, vodio ekipu na treningu.

"Ekipu je na treningu vodio sa kragnom oko vrata, a sada će hitno na nosilima biti odveden u bolnicu. Naravno, ne želimo da krivimo Evrokup ili Gran Kanariju, ali, nažalost, ovdje postoji prikrivena namjera i za to mora da odgovara osoba koja je odgovorna. Trenutno radimo na tome. Naravno, prije svega, nadamo se da je naš trener zdrav. On će doći na utakmicu. Ovaj događaj može pozitivno uticati na neke igrače, posebno na iskusne košarkaše, ali će nam možda biti teško da obuzdamo naše mlađe igrače. Nadamo se da će se sve ovo pozitivno odraziti na ekipu", saopšteno je.

Bonus video: