SC Derbi u prvom finalu, Pavlićević: Napašćemo i titulu, zašto da ne?

SC Derbi se prvi put u istoriji plasirao u finale Prve crnogorske košarkaške lige. Košarkaš “studenata” Nikola Pavlićević poručuje da će ekipa dati sve od sebe da osvoji titulu

11289 pregleda 41 reakcija 4 komentar(a)
Pavlićević i trener SC Derbija Andrej Žakelj, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Pavlićević i trener SC Derbija Andrej Žakelj, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Od 2016. godine, sa izuzetkom 2020. kada je sezona prekinuta zbog koronavirusa, u finalu Prve crnogorske košarkaške lige igrali su Budućnost Voli i Mornar. Tradicija duga sedam godina će ove sezone biti prekinuta, a za to su zaslužni košarkaši SC Derbija, koji su u polufinalu lako eliminisali Mornar, savladali ga dva puta i prvi put u istoriji se plasirali u finale domaćeg šampionata.

Nakon ubjedljivih 109:71 u Podgorici, u Baru je bilo 96:82. Neizvjesnost u oba meča je bila prisutna samo u prvoj četvrtini. Ostatak je protekao o odličnoj igri ekipe Andreja Žakelja, koja je u ovom dvomeču igrala bez Lorena Džeksona. Amerikanac je zbog privatnih razloga otputovao u Ameriku, a njegov nastup do kraja sezone je pod znakom pitanja.

"Zadovoljni smo, napravili smo istorijski uspjeh ove sezone. Dobro smo spremili utakmice, bili motivisani, odigrali na maksimalnom nivou. Igrali smo bez Lorena Džeksona i uspjeli da pobijedimo Mornar. Možda izgleda da smo ih lako savladali, ali dali smo sve od sebe da ostvarimo ovakav rezultat", rekao je za “Vijesti” košarkaš SC Derbija Nikola Pavlićević.

SC Derbi je osma ekipa u istoriji crnogorskog šampionata koja će igrati u finalu. Osim Budućnosti i Mornara, za titulu su se ranijih godina borili Sutjeska, Lovćen, ABS Primorje, Mogren i Zeta.

"Cilj je bio da igramo polufinale, ali smo otišli preko toga. Nismo imali nikakav imperativ. Nama je u crnogorskoj ligi glavni cilj bio da se razvijaju mladi igrači", objašnjava Pavlićević.

Pavlićević na utakmici sa Partizanom u 'Štark areni' u prvom dijelu sezone Admiralbet ABA lige
Pavlićević na utakmici sa Partizanom u "Štark areni" u prvom dijelu sezone Admiralbet ABA ligefoto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Finale se igra na tri pobjede, a protivnik u ovom trenutku nije poznat. Drugi polufinalni par čine Budućnost Voli i Sutjeska i nema naznaka kada bi ta serija mogla da počne.

"Što se tiče finala, neće biti lako. Daćemo sve od sebe, bićemo rasterećeni i pokušaćemo da napadnemo titulu. Mislim da možemo. Zašto da ne", smatra plejmejker.

SC Derbi je prethodnog mjeseca napravio još jedan istorijski rezultat, osvojio osmo mjesto i plasirao se u plej-of Admiralbet ABA lige, gdje ga čekaju mečevi sa Partizanom. Ali, u ovom trenutku nije poznato ni kada će ta serija početi, jer sve zavisi od toga kada će Partizan završiti četvrtfinale Evrolige sa Real Madridom.

"Biće teško. Partizan protiv Reala igra na vrhunskom nivou. Svi znamo kakav je Partizan i kakvog trenera ima. Ali, ovo je sport. Mi da ne vjerujemo da ćemo da odemo u Beograd i da igramo sa njima na jednu loptu, ne bismo se bavili ovim. Oni su kvalitetniji, ali ako budemo igrali požrtvovano, kao što znamo, onda možemo da utakmicu uvedemo u neizvjesnu završnicu, da tražimo svoju šansu", zaključio je Pavlićević.

Bonus video: