Boston ubjedljivo savladao Filadelfiju i izjednačio na 1:1

Seltiksi slavili 34 razlike, Džoel Embid se vratio na teren

5667 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Boston nije smio da dozvoli da im Filadelfija "ukrade" i drugu utakmicu u "TD Gradenu" i za to su se i pobrinuli, savladavši Sikserse rezultatom 121:87.

Seltiksi su na poluvremenu imali plus osam (57:49), a ključnu prednost su napravili u trećoj dionici koju su dobili rezultatom 35:16, pa je posljednji kvartal bio samo formalnost.

Ekipa iz Masačusetsa je značajno podigla nivo odbrane i tim iz Pensilvanije, koji je u prvom meču ubacio 17 trojki, sada limitirao na svega šest, iz 30 pokušaja.

Džejms Harden je meč završio sa 12 poena (2/14 iz igre, 0/6 za tri), dok je novi MVP lige, Džoel Embid, na prvoj utakmici nakon oporavka od povrede koljena upisao 15 koševa (4/9 iz igre), tri skoka i pet blokada.

Sa druge strane, igra "kelta" u napadu je savršeno funkcionisala, uprkos činjenici da je Džejson Tejtum postigao svega sedam poena.

Džejlen Braun je sa 25 bio najefikasniji kod domaćina, Malkom Brogdon je dodao 23, Markus Smart i Derik Vajt po 15, Grent Vilijams 12...

"Mislim da samo moramo više da se ponosimo sobom. To je to. Prošli meč smo odigrali loše, sada smo htjeli da izađemo i igramo najbolje što možemo. To smo i uradili", rekao je nakon meča Braun.

Serija se sada seli u grad "bratske ljubavi". a treći meč je na programu u noći između petka i subote sa početkom od 01:30.

Bonus video: