Daneu na oproštaju od Šolmana: Imam gore već cijelu petorku, igrajte dobro momci

"Damir je bio izvanredan igrač, veliki čovjek, a raduje me da je bio i moj prijatelj"

4929 pregleda 1 komentar(a)
Daneu, Foto: Printscreen YouTube/Cedevita Olimpija TV
Daneu, Foto: Printscreen YouTube/Cedevita Olimpija TV

Split se oprostio od svog nekadašnjeg čarobnjaka Damira Šolmana, koji je u dresu Jugoplastike sa brojem 12 pronosio slavu ovog grada, ali i košarkaške Jugoslavije.

U dvorani Košarkaškog kluba Split (nekadašnja Jugoplastika) održana je komemoracija na kojoj su mnogi prisjetili i oprostili od velikana hrvatske, jugoslovenske i svjetske košarke.

Kako bi posljednji put pozdravio svog druga iz reprezentacije u Dalmaciju je iz Slovenije stigao i 85-godišnji Ivo Daneu - "desetka" u reprezentaciji Jugoslavije koju su zajedno on i Šolman vodili do prve svjetske tutule 1970.

"Tužni su ovo dani. Prošle godine smo u Ljubljani sahranili Peru Skansija. Miško Čermak je takođe otišao lani. Imam gore već cijelu petorku kod Svetog Petra, pa će moći da igraju. Trajko Rajković, Krešimir Ćosić, Miško Čermak, Pero Skansi i sada još Damir. I trenera Ranka Žeravicu i pomoćnog trenera Milana Tošića. Igrajte dobro momci", rekao je Daneu za Slobodnu Dalmaciju.

O Šolmanu je govorio biranim riječima...

"O Damiru mogu reći samo sve najbolje. Bio je izvanredan igrač, veliki čovjek, a raduje me da je bio i moj prijatelj", dodao je Daneu.

Damir Šolman, čovjek koji je sa Jugoslavijom dva puta bio šampion planete, koji je osvojio dvije srebrne olimpijske medalje i dva puta bio evropski prvak, preminuo je u utorak u 75. godini.

Bonus video: