Majami i LA Lejkersi ubjedljivo do trijumfa

Hit bez problema savladao Nikse, "jezeraši" rutinski odradili posao protiv Voriorsa

5914 pregleda 0 komentar(a)
Kada Dejvis igra dobro, Lejkersi pobijeđuju, Foto: Reuters
Kada Dejvis igra dobro, Lejkersi pobijeđuju, Foto: Reuters

MAJAMI - NJUJORK 105:86

Džimi Batler se vratio, a Majami poveo 2:1. U nimalo lijepoj utakmici za gledanje, gdje su se obije ekipe mučile sa procentima iz igre, Hit je se bolje snašao i odbranio domaći teren.

"Vrelina" je odlično branila Nikse, koji cijeli meč nisu mogli da pronađu svoj ritam, što pokazuje i činjenica da je 86 poena najmanje što je ekipa iz "velike jabuke" postigla još od novembra.

Batler je ubacio 28 koševa za tim sa Floride, Maks Štrus je dodao 19, Bam Adebajo je upisao 17 i uhvatio 12 skokova, dok je Kajl Lauri meč završio sa 14.

Džejlen Branson je standardno bio najefikasniji u Njujorku sa 20 poena, Džoš Hart je doprinio sa 15, uz 12 skokova, Ar Džej Beret je imao 14, Imanuel Kvikli 12...

LA LEJKERSI - GOLDEN STEJT 127:97

Voriorsi su dobili prvu četvrtinu 23:30 a onda - nestali sa terena. Domaćini su naredne dvije dionice bili bolji 25 razlike (63:38), a potom su u posljednjem kvartalu "pojačali" utisak.

"Ratnici" su imali 19 izgubljenih lopti i 13 pogođenih trojki iz 44 pokušaja, a svi glavni igrači su bili ispod svog nivoa.

Entoni Dejvis je odigrao odličan meč. Centar "jezeraša" je postigao 25 poena, uhvatio 13 skokova, te dodao po tri asistencije i ukradene lopte, uz četiri blokade.

Lebron Džejms je ubacio 21 koš, uz po osam uspješnih dodavanja i uhvaćenih lopti, iako prvi put u karijeri nije imao šut u prvih 12 minuta utakmice.

Dianđelo Rasel je imao isti poenterski učinak kao Džejms, dok je Loni Voker dodao 12.

Stef Kari je sa 23 poena predvodio Voriorse, Endru Vigins je imao 16, Klej Tomspon 15...

Bonus video: