Budućnost hoće prečicom do polufinala sa Zvezdom

Tim Petra Mijovića danas (18 časova) ima prvu meč-loptu za polufinale AdmiralBet ABA lige protiv Mege u Sremskoj Mitrovici

8906 pregleda 6 komentar(a)
Aleksa Ilić opet protiv Mege, Foto: KK Budućnost Voli
Aleksa Ilić opet protiv Mege, Foto: KK Budućnost Voli

Prije devet dana, Erik Grin je nestvarnom serijom šuteva riješio sve dileme i donio Budućnost Voliju vođstvo nad Megom u četvrtfinalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Tim Petra Mijovića danas (18 časova) ima prvu meč-loptu za polufinale u Sremskoj Mitrovici, gdje je prije četiri sedmice, dok je još na klupi bio Vladimir Jovanović, potvrdio 3. mjesto pred plej-of. Podgoričani su favoriti, imali su i dovoljno vremena da se pripreme za meč, a pobjedom bi najavili eventualno polufinale sa Crvenom zvezdom, koja će sjutra u Zadru pokušati da završi svoju seriju.

- Arhivirali smo prvu utakmicu, pokušali smo da iz nje uzmemo pozitivne stvari koje su se desile. Sa ogromnom pažnjom smo pristupili pripremi drugog meča. U prvoj četvrtini i posljednjih pet minuta prvog susreta, Mega je pokazala koliko može da bude opasna. To je talentovana ekipa koja igra dobro i trenirana je jako dobro - upozorio je Mijović.

Kvalitet je na strani Budućnosti, u to nema sumnje, ali protiv Mege ne smije da bude opuštanja. To se pokazalo i 8. aprila, kada je tim Marka Baraća sa minus 18 u 3. četvrtini došao do izjednačenja.

- Ako im dozvolite da igraju njihovu igru, odnosno da nivo agresivnosti ne bude na dobrom nivou, onda postaju još opasniji. Nadam se da ćemo u tom dijelu odraditi bolji posao. Da će pritisak na njihovu spoljnu liniju da bude na višem nivou nego što je to bio slučaj na prvoj utakmici - poručio je 41-godišnji stručnjak.

Prije devet dana je bilo 94:77 u “Morači”, ne očekuje se da će sada biti tako lako i ubjedljivo.

- Sigurno nas očekuje drugačija utakmica nego u Podgorici. Mega na svom terenu igra drugačije. Svaki pad koncentracije, svaka mekoća u odbrani, odstupanje od osnovnih napadačkih meta i zamisli može da nas uvede u problem i dovede u situaciju da nas rival poremeti i ne dozvoli da u dva meča riješimo putnika u polufinale - zaključio je Mijović.

Na prvoj utakmici je šest minuta i 21 sekundu odigrao Aleksa Ilić, koji se vratio na teren nakon neugodne povrede skočnog zgloba. U zamislima novog-starog trenera, 26-godišnji Nikšićanin bi trebalo da ima važnu defanzivnu ulogu u završnici sezone.

- Oko 45 dana sam pauzirao, a prije 15 dana se priključio ekipi. Prvih nekoliko treninga je bilo teže dok nisam ušao u formu. Dosta to dobro izgleda, kako vrijeme odmiče sve je bolje - istakao je crnogorski reprezentativac.

Mega je prvi meč mnogo bolje počela, poslije šest minuta vodila 11 razlike (21:10), ali je na poluvremenu bilo 49:37, nakon što je američki šuter vezao 20 poena.

- Prvu utakmicu smo igrali jako dobro. Oni su bolje otvorili meč, ali smo uz Erikovu minijaturu kontrolisali meč i priveli ga kraju. Utakmica u Sremskoj Mitrovici će biti teža. Imali smo vremena da odmorimo. Svi igrači su zdravi, idemo na pobjedu - jasan je Ilić.

Bonus video: