Mijović: Očekivao sam reakciju, u ranoj fazi 3. četvrtine smo uspostavili kontrolu

„Želim da u svoje ime, ime igrača i kompletnog kluba koji predstavljam izrazim najdublje saučešće zbog posljednjih dešavanja u Beogradu i Mladenovcu. Svim srcem smo uz ljude koji su, nažalost, izgubili svoje najbliže”, rekao je trener „plavih” na početku pres konferencije nakon pobjede nad Megom (82:80)

13426 pregleda 3 komentar(a)
Petar Mijović na utakmici u Sremskoj Mitrovici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Petar Mijović na utakmici u Sremskoj Mitrovici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pobjedom nad Megom u Sremskoj Mitrovici (82:80) nakon velikog preokreta, košarkaši Budućnost Volija su postali prvi učesnici polufinala AdmiralBet ABA lige za sezonu 2022/2023.

Petar Mijović je na početku pres konferencije pomenuo žrtve dva stravična masakra u Srbiji.

„Želim da u svoje ime, ime igrača i kompletnog kluba koji predstavljam izrazim najdublje saučešće zbog posljednjih dešavanja u Beogradu i Mladenovcu. Svim srcem smo uz ljude koji su, nažalost, izgubili svoje najbliže”, rekao je trener „plavih”.

Budućnost je slabo odigrala 1. poluvrijeme, na velikoj pauzi gubila 46:29, ali se izvukla.

„Prva četvrtina je obostrano bila van ritma. Tokom uvodnih minuta sam imao osjećaj da će prva ekipa koja nađe način da se energetski podigne preuzeti kontrolu meča. To je nažalost uradila Mega, koja je veoma talentovana, jako dobro vođena, a i mi smo pomogli da sav taj potencijal iskaže. Domaćin je imao lagodno i zasluženo vođstvo”.

Priznao je 41-godišnji stručnjak da mu je djelovalo da će Budućnost teško do pobjede.

„Očekivao sam reakciju, diskutabilno je reći da li i da se vratimo iz ovolikog minusa. Znao sam da ekipa koju vodim, ukoliko uspostavimo osnovne parametre koji su potrebni ta utakmicu sa Megom, a prevashodno se tiču tranzicione i odbrane jedan na jedan, te zagrađivanja reketa, može da se vrati u meč. Uspjeli smo to već u ranoj fazi 3. četvrtine, uspostavili smo kontrolu situacije na terenu, dali više laganih poena, a onda sam znao da iskustvo u utakmici na jednu loptu može da prevagne”, zaključio je Mijović.

Bonus video: