Harden pogodio za pobjedu Filadelfije, Jokićevih 53 nedovoljno Denveru

Siksersi i Sansi izjednačili na 2:2

6208 pregleda 2 komentar(a)
Postavio novi lični i rekord franšize, ali Nagetsi nisu trijumfovali (Jokić), Foto: Reuters
Postavio novi lični i rekord franšize, ali Nagetsi nisu trijumfovali (Jokić), Foto: Reuters

FILADELFIJA - BOSTON 116:115

Boston je propustio da ogromnu šansu da povede 3:1 u seriji, a heroj Siksersa je opet bio Džejms Harden.

Čovjek koji im je sam donio pobjedu u prvoj utakmici je sa nekoliko šuteva u posljednjem kvartalu i produžetku (uključujući trojku za pobjedu) bio glavni razlog zašto Filadelfija ne ide u Masačusets pognute glave.

Seltiksi su gubili 15 razlike (75:90) krajem treće dionice, a onda su počeli polako da tope prednost domaćina.

Trojkama Markusa Smarta i Džejlena Brauna, uz polaganje Džejsona Tejtuma, "kelti" su došli do izjednačenja (96:96), dok je Al Horford zakucavanjem vratio vođstvo Bostonu nakon dugo vremena (96:98).

Smart i Malkom Brogdon su sa dva uspješna šuta iza linije 7,24 donijeli plus pet ekipi iz Masačusetsa (100:105), ali je Fila poenima Pi Džej Takera poravnala rezultat (105:105).

Smart je potom bio precizan sa penala, a Harden je flouterom donio novo izjednačenje.

U posljednjem napadu regularnog dijela, Smart je ostao sam, ali nije bio precizan.

Timovi su smijenjivali u vođstvu u dodatnih pet minuta, a Džejson Tejtum je step-bek trojkom donio gostima plus dva (113:115) na 39 sekundi do kraja.

Ipak, u sljedećem napadu Braun je napravio lošu odluku i udvojio Embida koji je poslao dobar pas za Hardena, a ovaj nije pogriješio iz desnog kornera (116:115).

Boston je ponovo imao priliku da sam odlučuje o svojoj sudbini, ali su sporo krenuli u realizaciju, pa je pogođena trojka Markusa Smarta stigla prekasno.

Harden je postigao 42 poena (16/23 iz igre), uhvatio osam skokova i podijelio devet asistencija, Embid je dodao 34, uz 14 uhvaćenih lopti, a Tajris Maksi je upisao 14.

Tejtum je predvodio Bostona sa 24 koša, 18 skokova i šest dodavanja, Braun je imao poen manje, Smart 21, Brogdon 19...

FINIKS - DENVER 129:124

Nikola Jokić ne prestaje sa fenomenalnim izdanjima, ali Devin Buker i Kevin Durent pariraju dvostrukom osvajaču MVP nagrade.

Jokić je postigao 53 poena (20/30 iz igre) i podijelio 11 asistencija, a ipak su Sansi predvođeni duom Durent-Buker (obojica po 36 koševa) odnijeli pobjedu i došli do poravnanja u seriji.

Srpski centar je od samog početka bio jako agresivan, koristio je svoju snagu da dođe do lakih poena u reketu, a domaćini su imali spreman odgovor.

Buker je opet imao sjajno šutersko veče (14/18 iz igre, 3/4 za tri), čemu je dodao 12 asistencija (rekord karijere u plej-ofu), a "zapalio" se u trećoj četvrtini, kada je ubacio 17 poena, čime je pomogao Finiksu da u posljednjih 12 minuta uđe sa šest razlike (98:92).

Ekipa iz Arizone je kontrolisala dešavanja u četvrtoj dionici, mada Nagetsi nisu pali bez borbe.

Iako su na pet minuta do kraja gubili 116:106, gosti iz Kolorada su taj deficit smanjili na tri razlike (123:120) minut i osam sekundi do isteka regularnog toka.

Ipak, Ti Džej Voren i Durent su pogotcima sa penala otklonili sve dileme.

Iks faktor Sansa je bio Lendri Šemet, koji je postigao 19 poena (5/8 za tri), uključujući nekoliko važnih koševa pri samom kraju.

Jokić je postavio novi rekord karijere u plej-ofu, a sada drži i rekord franšize, pretekavši svog saigrača, Džamala Marija, koji je dva puta u "bablu" ubacio Juti po 50 poena

Mari se sada zaustavio na 28 koševa, Majkl Porter i Eron Gordon su dodali po 11, Kentavijus Kaldvel-Poup 10...

Bonus video: